Δεν έχει τέλος ο θρήνος για τα θύματα της Air Asia

Mέχρι στιγμής έχουν περισυλλέγει 30 σοροί από τους 162 που επέβαιναν

Δεν έχει τέλος ο θρήνος για τα θύματα της Air Asia

Ο θρήνος στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας δεν έχει τέλος για τα 162 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στη θάλασσα της Ιάβας.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επιδεινώνουν το έργο των σωστικών συνεργείων, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέγει 30 σοροί από τους 162 που επέβαιναν στη μοιραία πτήση της Air Asia. Ανάμεσα στις σορούς που αναγνωρίστηκαν είναι και αυτές ενός 11χρονου αγοριού και μιας αεροσυνοδού. Οι 21 από τις σορούς π��ρισυνελλέγησαν από αμερικανικό πολεμικό πλοίο, ενώ και ρωσικά πλοία κατέπλευσαν για να βοηθήσουν τις έρευνες.

Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήτες του αεροσκάφους κατάφεραν να το προσθαλασσώσουν με ασφάλεια, αλλά η θαλασσοταραχή που επικρατούσε τη στιγμή εκείνη, το παρέσυρε στο βυθό σκορπώντας το θάνατο σε επιβάτες και πλήρωμα.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται, ότι εφόσον δεν έχει καταγραφεί σήμα κινδύνου οι πιλότοι φαίνεται να κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσθαλάσσωση, πριν η τρικυμία γράψει το τραγικό τέλος των 162 επιβαινόντων.

Λίγα λεπτά πριν επιχειρήσει την αναγκαστική προσθαλάσσωση ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ζητήσει από τον πύργο ελέγχου να πετάξει υψηλότερα επειδή πλησίαζε απειλητικά σύννεφα αλλά του απαγορεύτηκε λόγω μεγάλης κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μοιραία πτήση AirAsia:Ο πιλότος προσθαλάσσωσε για να σώσει τους επιβάτες-Τα κύματα το βούλιαξαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top