Ο Ερντογάν προκαλεί και πάλι:«Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους και όχι από τον Κολόμβο»

«Υπάρχουν επαφές της Λατινικής Αμερικής με το Ισλάμ από τον 12ο αιώνα»

Ο Ερντογάν προκαλεί και πάλι:«Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους και όχι από τον Κολόμβο»

​Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη φορά… ξαναέγραψε την ιστορία, που ξέρουμε μέχρι τώρα!

Ο ίδιος, λοιπόν, είπε ότι την Αμερική ανακάλυψαν μουσουλμάνοι ναυτικοί τον 12ο αιώνα και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

«Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε και συνέχισε αναφερόμενος στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στο συγκεκριμένο σημείο «Θα ήθελα να το συζητήσω με τους Κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν».

Πάντως, το 1996 ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Οι συνάδελφοί του όμως απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος του τοπίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top