Συγγνώμη για τα σκάνδαλα μελών του Λαϊκού Κόμματος ζήτησε ο Ραχόι

Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει περισσότερα για να υπάρξει κάθαρση

Συγγνώμη για τα σκάνδ��λα μελών του Λαϊκού Κόμματος ζήτησε ο Ραχόι

Σ​υγγνώμη για τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία ενεπλάκησαν μέλη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματός ζήτησε την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει περισσότερα για να υπάρξει κάθαρση στην πολιτική της χώρας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη παρά τις συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες εις βάρος μελών του κόμματός του την τελευταία τριετία, από τότε δηλαδή που το PP κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές.

«Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του PP σε όλους τους Ισπανούς επειδή διόρισα άτομα σε θέσεις που δεν τους άξιζαν και που φαίνεται ότι τις εκμ��ταλλεύτηκαν», είπε ο Ραχόι ενώπιον της Γερουσίας.

Η συγγνώμη του δόθηκε την ημέρα που ο Ανχελ Αθέμπες, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και γενικός γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος, εμφανίστηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» του κόμματος.

Ο Ραχόι έχει δεχτεί κριτική επειδή δεν απέπεμψε άμεσα τον Λουίς Μπαρθένας, τον πρώην ταμία του κόμματος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για το ίδιο σκάνδαλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top