ΝΕΑ πρόκληση: ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’ στα Σκόπια

Mέχρι την... Κωνσταντινούπολη έφτασε η «χάρη» τους

​Τα κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β' είναι ανάμεσα στα εκθέματα του νέου αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων, το οποίο εγκαινιάστηκε το Σάββατο.

Το μουσείο, που κόστισε 27 εκατομμύρια ευρώ, έχει έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων και οι συλλογές του περιλαμβάνουν 6.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων 15 κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος, καθώς και αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.

«Όλα αυτά τα εκθέματα έχουν ανεκτίμητη αξία για τη χώρα μας και αντιπροσωπεύουν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία αποτελεί έκφραση των ιδιαίτερων παραδόσεων, της γνώσης και των αξιών των προηγούμενων γενεών σε αυτό τον τόπο», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι, εγκαινιάζοντας το μουσείο, ενώ προανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί «μουσείο για τους Μακεδόνες πρόσφυγες από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα» την ερχόμενη εβδομάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top