«Εισβολή» Αλβανών σε μειονοτικό ελληνικό χωριό- «Θα σας κάψουμε χριστιανοί» απειλούσαν

Πανηγύριζαν τη διακοπή του αγώνα με τη Σερβία

​Στους δρόμους βγήκαν οι Αλβανοί για να πανηγυρίσουν μετά τη διακοπή του αγώνα μεταξύ της χώρας τους και της Σερβίας για το Euro 2016. Σε πολλές πόλεις της χώρας οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, με κορναρίσματα και κραυγές.

Σύμφωνα όμως με καταγγελίες μέσων ενημέρωσης της ελληνικής μειονότητας αλλά και του γενικού προξένου της χώρας στο Αργυρόκαστρο, κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι, φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας, δημιουργώντας κομβόι αυτοκινήτων εισέβαλαν στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης, στην περιοχή του Αργυροκάστρου . Εκεί ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Θα σας κάψουμε Χριστιανοί!»

«Έσπασαν δυο αυτοκίνητα, το ένα ανήκει σε ομογενή μας. Διαπληκτίστηκαν και χειροδίκησαν χωρίς να τον τραυματίσουν. Η επίθεση ήταν απρόκλητη. Δεν είχαν καμιά δουλειά οι Έλληνες, ούτε έπαιζε κάποια ελληνική ομάδα» είπε ο Νίκος Κοτροκόης, γενικός πρόξενος του Αργυροκάστρου.
Κάποιοι πάντως αναφέρουν πως δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα, αλλά για ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους, εκφοβίζοντας τους κατοίκους, που εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο, μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν. Ορισμένοι, μάλιστα, έτρεξαν στην εκκλησία, χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο κέντρο του χωριού.

Το επεισόδιο έληξε χωρίς συνέπειες αλλά ήδη επικρατεί ανησυχία και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει στραμμένη την προσοχή του στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top