Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ του λαού του Χονγκ Κονγκ!

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου;

Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ του λαού του Χονγκ Κονγκ!

​Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ του λαού του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος διαδηλώνει αιτούμενος περισσότερη δημοκρατία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το καθολικό δικαίωμα ψήφου στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον βασικό νόμο και τις προσδοκίες του λαού του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ και πρόσθεσε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τους διαδηλωτές να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο. Ενημερώνουμε πάντα το Πεκίνο για τη θέση μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θεωρούμε ότι μια ανοικτή κοινωνία, με έναν όσο το δυνατόν πιο αυξημένο βαθμό αυτονομίας, στην οποία το δίκαιο τυγχάνει σεβασμού, είναι κάτι θεμε��ιώδες για τη σταθερότητα και την ευημερία του Χονγκ Κονγκ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ταϊβάν, Μα Γινγκ-Τζέου κάλεσε την Κίνα να αφουγκραστεί μια ειρηνική και προσεκτική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίζονται μια από τις σοβαρότερες πολιτικές προκλήσεις για το Πεκίνο μετά από εκείνες στην πλατεία Τιενανμέν πριν από 25 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top