Αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο Φέργκιουσον

Ένταση μετά τα επεισόδια του Αυγούστου

Αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο Φέργκιουσον

​Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε το Σάββατο στο Φέργκιουσον, το προάστιο του Σεντ Λιούις στις ΗΠΑ όπου είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο ταραχές μετά τον φόνο νεαρού Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας, τα τραύματα που έχει υποστεί ο αστυνομικός δεν είναι σοβαρά, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σεντ Λιούις KSDK μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί στο χέρι.

«Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του υπόπτου», πρόσθεσε η Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι το συμβάν σημειώθηκε σε ένα δημοτικό κέντρο το ��ποίο βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το σημείο που είχαν πραγματοποιηθεί τα επεισόδια τον Αύγουστο.

Θυμίζουμε πως στην εν λόγω συνοικία του Σεντ Λιούις σημειώθηκαν ταραχές μετά τον φόνο του Μάικλ Μπράουν, ενός 18χρονου Αφροαμερικανού, από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, στις 9 Αυγούστου. Το περιστατικό αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις που υποβόσκουν στις ΗΠΑ, ενώ ο θόρυβος δεν έχει καταλαγιάσει, καθώς κάτοικοι δεν δέχονται την συγγνώμη του αστυνομικού και ζητούν να παραιτηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top