ΝΕΑ συμφωνία για ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας

Αμφιβολίες για το αν θα κρατήσει πάνω από μία ώρα

ΝΕΑ συμφωνία για ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας

​Σε νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη στις 08:00 ώρα Ελλάδος κατέληξαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι στην Αίγυπτο.

«Οι επαφές της Αιγύπτου με τις διάφορες πλευρές είχαν ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα από τις 08:00 π.μ αύριο Τρίτη», δήλωσε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι και άλλες αντιπροσωπείες μεταβαίνουν στο Κάιρο για πιο ευρείες διαπραγματεύσεις.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Κάιρο από το βράδυ της Κυριακής, όμως το Ισραήλ από την πλευρά του αρνήθηκε να στείλει εκπροσώπους του στην Αίγυπτο.

Την ίδια ώρα, δια στόματος αξιωματούχων του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι οι αποστολές στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι οι χερσαίες δυνάμεις θα παραμείνουν στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Δεν φεύγουμε, θα μείνουμε στη Λωρίδα της Γάζας. Υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες αποστολές για να ολοκληρώσουμε. Όλες οι σήραγγες που εντοπίσαμε καταστράφηκαν. Επειδή συζητάμε τη λήξη της αποστολής των σηράγγων, αυτό δε σημαίνει ότι μιλάμε για τη λήξη της επιχείρησης στη Γάζα», δήλωσε στο κανάλι Channel – 2 ο εκπρόσωπος του στρατού Μοτί Άλμοζ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχουν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αν δεν σταματήσουν πρώρα οι ρίψεις ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων.

«Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται (. . .) δεν θα τερματιστεί παρά μόνο όταν έχει επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι βλέπουν με σκεπτικισμό αυτές τις συμφωνίες, αφού έχουν αποδειχθεί κενά γράμματα, με την εκεχειρία να μην διαρκεί τελικά ούτε μία ώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top