Με γαλλικά και βρετανικά αεροσκάφη ενισχύει το ΝΑΤΟ την εποπτεία των χωρών της Βαλτικής

Για να καθησυχάσει τις χώρες που ανησυχούν για τη στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία

​Τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν σήμερα στην Πολωνία και τέσσερα βρετανικά στη Λιθουανία στο πλαίσιο μιας αποστολής εποπτείας του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής από το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Τα τέσσερα γαλλικά Rafale έφτασαν σήμερα στη βάση Μάλμπροκ στη βόρεια Πολωνία, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Η αποστολή αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να καθησυχάσει τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ανησυχούν από τη στάση της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Περίπου 70 γάλλοι στρ��τιώτες έχο��ν αναπτυχθεί στο Μάλμπροκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, τον συνταγματάρχη Ζιλ Ζαρόν.

Τα τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση της «αστυνομίας των αιθέρων» του πολωνικού στρατού και σε αποστολές εναέριας παρακολούθησης.

Από την πλευρά της Βρετανίας, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon έφτασαν στη Λιθουανία, τα οποία θα πετούν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει το ΝΑΤΟ «για να υποστηρίξει και να διαβεβαιώσει τις χώρες μέλη της ανατολής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top