Ο μακελάρης του Όσλο απειλεί με απεργία πείνας επειδή δεν του δίνουν το Playstation 3

«Με έχετε βάλει σε μια κόλαση» λέει ο Μπρέιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους

Ο μακελάρης του Όσλο απειλεί με απεργία πείνας επειδή δεν του δίνουν το Playstation 3

​Ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας αν δεν του δώσουν την κονσόλα παιχνιδιών που ζήτησε απειλεί ο ο ακροδεξιός Νορβηγός Άντρες Μπρέιβικ που σκόρπισε το θάνατο στο νησί Ουτόγια το 2011.

Μάλιστα για να κάνει γνωστά τα "βασανιστήρια" που περνά όπως ο ίδίος λέει κατά την κράτησή του, έστειλε επιστολή σε όλα τα μέσα.

Ο Μπρέιβικ στην επιστολή, ζητεί κυρίως να αντικατασταθεί το Playstation 2, που έχει τεθεί στη διάθεσή του, από το πιο σύγχρονο Playstation 3 "με πρόσβαση σε παιγνίδια για ενηλίκους που να μπορώ ο ίδιος να επιλέγω".

"Οι άλλοι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε παιγνίδια για ενηλίκους ενώ εγώ δεν έχω δικαίωμα να παίζω παρά παιγνίδια για παιδιά που είναι λιγότερο ενδιαφέροντα. Ένα παράδειγμα είναι το 'Rayman Revolution', ένα παιγνίδι που έχει επινοηθεί για παιδιά τριών ετών", γράφει ο 35χρονος δολοφόνος.

Ζητά επίσης το διπλασιασμό του εβδομαδιαίου μισθού των 300 κορωνών (36 ευρώ) τον οποίο λαμβάνει όπως όλοι οι φυλακισμένοι, κυρίως για να πληρώνει τα έξοδα της αλληλογραφίας του.

Μεταξύ των άλλων απαιτήσεών του είναι: να τερματισθούν οι σχεδόν καθημερινοί σωματικοί έλεγχοι σε μια από τις δύο φυλακές όπου εκτίει την ποινή κάθειρξης 21 ετών (με δυνατότητα παράτασης) που του έχει επιβληθεί, να έχει πρόσβαση σε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή αντί σε "μια γραφομηχανή χωρίς αξία και τεχνολογίας που ανάγεται στο 1873", να αυξηθούν οι περίπατοί του και να έχει περισσότερες επαφές με τον έξω κόσμο.

"Με έχετε βάλει σε μια κόλαση (...) και δεν θα καταφέρω να επιβιώσω πολύ περισσότερο. Με σκοτώνετε", γράφει προς τις σωφρονιστικές αρχές, διατυπώνοντας ήδη στην επιστολή αυτή την απειλή για απεργία πείνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top