Σκότωσαν 80 Βορειοκορεάτες επειδή έβλεπαν σαπουνόπερες της Νότιας Κορέας!

Υποχρέωσαν 10.000 άτομα να πάνε σε γήπεδο και να δουν την εκτέλεση

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας εκτέλεσαν δημοσίως περίπου 80 άτομα στις αρχές Νοεμβρίου, πολλούς εκ των οποίων επειδή παρακολουθούσαν παράνομα σαπουνόπερες από τη Νότιο Κορέα, σύμφωνα με νοτιοκορεατική εφημερίδα.

Η συντηρητική εφημερίδα "JoongAng Ilbo" επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή, ενώ τουλάχιστον ένας Βορειοκορεάτης που αποσκίρτησε από την χώρα του φέρεται να δήλωσε ότι είχε ακούσει σχετικές φήμες.

Η πηγή, που φαίνεται ότι έχει γνώση των εσωτερικών υποθέσεων της Β. Κορέας, δήλωσε, σύμφωνα με το AFP/al, ότι οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν σε 7 πόλεις στις σρχές του προηγούμενου μήνα. Στο ανατολικό λιμάνι της Wonsan, οι Αρχές συγκέντρωσαν 10.000 άτομα σε ένα γήπεδο για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση 8 ανθρώπων ανέφερε η ίδια πηγή επικαλούμενη σχετική μαρτυρία.

Οι περισσότεροι των εκτελεσθέντων έβλεπαν παράνομα σαπουνόπερες της Νότιας Κορέας στην τηλεόραση, ενώ κάποιοι είχαν συλληφθεί για πορνεία.

Το να βλέπεις, χωρίς άδεια, ξένες ταινίες ή τηλεόραση - ιδιαίτερα αν προέρχονται από τον καπιταλιστικό νότο - είναι ένα σοβαρό αδίκημα στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, οι προσπάθειες για τον έλεγχο της διανομής τους, έχουν ηττηθεί πανηγυρικά από την τεχνολογία, καθώς διακινούνται λαθραία σε DVD, flash drives και mp3 players.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top