Θαύμα: 58χρονος επιβίωσε στις Άνδεις 4 μήνες τρώγοντας… π��ντίκια!

Τον είχε "ξεγράψει" η οικογένεια του - Δεν το πίστευαν οι γιατροί

Θαύμα:  58χρονος επιβίωσε στις Άνδεις 4 μήνες τρώγοντας… ποντίκια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι, οι οποίοι ανέβηκαν στις Άνδεις σε υψόμετρο 2.840 μέτρων για να μετρήσουν το χιόνι και βρήκαν… άνθρωπο!

Ο 58χρονος Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ κατάφερε να επιβιώσει τέσσερις μήνες σε πολύ σκληρό χειμώνα στα απομακρυσμένα χωριά των Άνδεων τρώγοντας μόνο ποντίκια και σταφίδες και κάποια λίγα τρόφιμα, τα οποία είχαν ξεμείνει στο καταφύγιο.

Ο άνδρας χάθηκε τον Μάιο και οι συγγενείς του δεν ήλπιζαν πια ότι μπορούν να τον εντοπίσουν. Όπως εξήγησε στους αξιωματικούς που τον βρήκαν, προσπάθησε να διασχίσει τα βουνά από τη Χιλή στην Αργεντινή με τα πόδια, επειδή η μοτοσικλέτα του έπαθε σοβαρή βλάβη και δεν μπορούσε να συνεχίσει με αυτή.

URUGUAYO.jpg_552074685.jpg_2033098437.jpg

Όταν βρέθηκε είχε χάσει 20 κιλά και ήταν αφυδατωμένος, ωστόσο είχε τόσο μεγάλη ψυχική δύναμη, που τον κράτησε ζωντανό.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε… » δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς Γκιόζα και πρόσθεσε: «Του δώσαμε την ευκαιρία να μιλήσει στη γυναίκα του, τη μητέρα και την κόρη του. Και έπειτα τον ρώτησα: Πιστεύεις; Και εκείνος μου απάντησε, δεν πίστευα αλλά τώρα πιστεύω».

reencuentro-andinista-perdido-familia_CLAIMA20130908_0190_14.jpg

Οι γιατροί που τον εξέτασαν πάντως σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αφού όπως λένε πρόκειται για έναν άντρα με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Fernando-Cincunegui-Barreal-Rawson-Agustin_CLAIMA20130908_0184_25.jpg

«Είναι ένας ασθενής με υψηλή αρτηριακή πίεση, ιστορικό καπνίσματος και σημάδια υποσιτισμού… Ωστόσο, σε λίγες ημέρες θα είναι μια χαρά και θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», είπε ένας από τους γιατρούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top