Τύμπανα πολέμου στη Συρία: Δέχθηκαν πυροβολισμούς οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Έτοιμες για ��τρατιωτική επέμβαση Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ

Τύμπανα πολέμου στη Συρία: Δέχθηκαν πυροβολισμούς οι επιθεωρητές του ΟΗΕ
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Συρία.

Ο αιματηρός εμφύλιος που μαίνεται στη χώρα κινδυνεύει τώρα να βάλει φωτιά σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Η μια μετά την άλλη οι χώρες της Δύσης τάσσονται υπέρ μιας στρατιωτικής απάντησης στο καθεστώς Ασαντ εάν βεβαίως αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων στην επίθεση που έγινε σε προάστια της Δαμασκού πριν από λίγες μέρες.

Βρετανία, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα δείχνουν έτοιμες για στρατιωτική επέμβαση ακόμη και χωρίς την συγκατάθεση του ΟΗΕ.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του λόγω της κρίσης στη Συρία, ενώ η Ρωσία πάντως προειδοποιεί εναντίον μιας δυτικής επέμβασης στη χώρα.

Την ίδια ώρα η επίθεση που σημειώθηκε την Δευτέρα από ελεύθερους σκοπευτές εναντίον των επιθεωρητών του ΟΗΕ που μετέβαιναν στο σημείο όπου έγινε η καταγγελλόμενη χρήση χημικών εναντίον αμάχων δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες για την επίθεσηπου δέχτηκαν οι ειδικοί του διεθνούς οργανισμού.

Ο ίδιος ο Ασαντ έδωσε συνέντευξη σε ρωσική εφημερίδα και υποστήριξε πως οι κατηγορίες για χρήση χημικών είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top