Σκεφτείτε να ήταν και δασκάλα: ΔΕΙΤΕ την Μέρκελ να διδάσκει ιστορία!

Έκανε μάθημα σε παιδιά λυκείου για το Τείχος του Βερολίνου

Σκεφτείτε να ήταν και δασκάλα: ΔΕΙΤΕ την Μέρκελ να διδάσκει ιστορία!

​Με αφορμή την 52η επέτειο από την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, έκανε μάθημα σε μαθητές ενός Λυκείου του Βερολίνου την Τρίτη για το τείχος που διαιρούσε την πόλη και έγινε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου.

i757.jpg
Η Μέρκελ που φαίνεται να της άρεσε ο ρόλος της δασκάλας μίλησε σε τάξη εφήβων στο Πρεντσλάουερμπεργκ για τις παραδόσεις ελευθερίας και δημοκρατίας της Γερμανίας που ενισχύθηκαν μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

iluit.jpg
Η ομιλία της διήρκησε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προεκλογικού της αγώνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, άρχισε το μάθημα γράφοντας το όνομά της στον πίνακα και στη συνέχεια εκμυστηρεύθηκε ότι επρόκειτο για την πρώτη διδασκαλική εμπειρία της!

images_watchit_gr.jpg
Όπως πάντα κακοντυμένη φορούσε πράσινο-μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι, ενώ φωτογραφήθηκε και με τους μαθητές!

«Το 1961 είναι η χρονιά που άρχισα το σχολείο», είπε πριν ξεκινήσει το μάθημά της, διευκρινίζοντας ότι τα αγαπημένα της μαθήματα ήταν οι γλώσσες: ρωσικά και αγγλικά, τα γερμανικά και τα μαθηματικά.

oi0o96.jpg
Σημείωσε πως την ενθουσιάζει το γεγονός ότι μοιράζεται με εφήβους γεγονότα τα οποία έχει ζήσει προσωπικά.

«Όλοι οι μαθητές είπαν πως, είτε κατάγονται από τη Δύση είτε από την Ανατολή, για τους ίδιους δεν έχει πλέον καμιά σημασία», έγραψε στο Twitter, εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ακόμη, η καγκελάριος έγινε η πρώτη καγκελάριος η οποία μεγάλωσε στην ανατολική πλευρά του τείχους, παρ’ ότι έχει γεννηθεί στο Αμβούργο της Δυτικής Γερμανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top