Τρέχει να μαζέψει την γκάφα περί Ανατολικής Γερμανίας και Μέρκελ ο Στάινμπρουκ

Μπροστά 15 μονάδες: Ισχυρό προβάδισμα της καγκελαρίου για τις εκλογές

Τρέχει να μαζέψει την γκάφα περί Ανατολικής Γερμανίας και Μέρκελ ο Στάινμπρουκ

Τρέχει και δεν φθάνει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ μετά την γκάφα για την Ανατολική Γερμανία και τη Μέρκελ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στάινμπρουκ σε σχόλιο του είχε αφήσει να εννοηθεί πως η καγκελάριος δεν έχει πάθος για την Ευρώπη καθώς μεγάλωσε στο πρώην κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας.

Εκτός από τις αντιδράσεις στην Ανατολική Γερμανία, πολιτικοί από διάφορους χώρους έσπευσαν να καταδικάσουν όσα είπε ο Στάινμπουρκ, η δημοτικότητα του οποίου έκανε βουτιά.

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τη «γκάφα», ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος επισκέφθηκε την Ανατολική Γερμανία και σε προεκλογική συγκέντρωση του SPD στην ανατολική πόλη Χάλε έκανε λόγο για δηλώσεις που παρερμηνεύτηκαν.

«Οι Ανατολικογερμανοί είναι άξιοι και σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Σίγουρα δεν ήθελα να υποδηλώσω ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην ανατολική Γερμανία έχουν μια έμφυτη ή καθορισμένη από την περιφέρεια απόσταση από την Ευρώπη».

15 μονάδες πίσω από τη Μέρκελ

Παράλληλα, με τον αγώνα δρόμου για να μαζέψει τη «γκάφα», ο Στάινμπρουκ δίνει και αγώνα δρόμου για καλύψει τη μεγάλη «ψαλίδα» των 15 μονάδων που τον χωρίζει από τη Μέρκελ, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Οι Γερμανοί δείχνουν να εμπιστεύονται την Μέρκελ που βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας από το ξέσπασμα της ευρωκρίσης καθώς σε δημοσκόπηση του Stern και RTL για το «ποιόν προτιμάτε για καγκελάριο», το 55% των Γερμανών απαντούν τη Μέρκελ και το 21% τον Στάινμπρουκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top