15χρονος με σύνδρομο Down ανέβηκε στο Έβερεστ!

Τεράστιο επίτευγμα -«Η ζωή των ατόμων με αναπηρία έχει επίσης αξία»

Ο 15χρονος Eli Reimer πάσχει από σύνδρομο Down. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ανέβει στο ψηλότερο μέρος του κόσμου! Το σύνδρομο Down (ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G) είναι μια χρω��οσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής σε κάποιους ανθρώπους με αποτέλεσμα να προκαλείται βλάβη, η οποία εκδηλώνεται με προβλήματα στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.

Με την βοήθεια του μπαμπά του,ο 15χρονος κατάφερε να ανέβει από την μεριά του Νεπάλ στο Έβερεστ στην νότια κατασκήνωση παρά τα κινητικά και νοητικά του προβλήματα.

«Είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε, αφού κανένας άλλος έφηβος με σύνδρομο Down στις ΗΠΑ δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Είναι μνημειώδες», είπε ο πατέρας και πρόσθεσε «Η αναπηρία δεν αποτελεί περιορισμό. Η ζωή αυτών των ατόμων έχει επίσης αξία».

Οι δυσκολίες για να ανέβει κάποιος στο βουνό είναι πο��λές ακόμα και για έμπειρους ορειβάτες, καθώς έχει πολύ κρύο και αρκετοί πέφτουν σε χιονοστιβάδες.

Το επίτευγμα είναι μεγάλο, ενώ ο 15χρονος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 85 χιλιάδων δολαρίων από δωρεές, χρήματα τα οποία έδωσε στο ίδρυμα Elisha Foundation το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε οικογένειες με παιδιά με αναπηρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top