«Έτοιμη για νομισματικό πόλεμο» δηλώνει η Κίνα!

Έμμεσες απειλές από κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας της Κίνας

Το Πεκίνο έχει «προετοιμαστεί πλήρως για τον προδιαγραφόμενο νομισματικό πόλεμο» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η σύγκρουση αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι σημαντικότερες χώρες τηρήσουν τις συναινετικές αποφάσεις οι οποίες είχαν ληφθεί στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) και επικεντρώσουν την νομισματική πολιτική τους στην εγχώρια οικονομία της καθεμιάς, τόνισε ο Γι Γκανγκ, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας -του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

Τα μέλη της G20 «δεν άφησαν να φανεί ουδεμία ένδειξη ότι σταματούν την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που οδήγησε στο να προκληθεί μια πλημμύρα ρευστότητας στις παγκόσμιες αγορές», αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο υπογραμμίζεται η υποτίμηση κατά 20% του γεν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μετά την ανάδειξη του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στην εξουσία στην Ιαπωνία.

«Η Κίνα έχει προετοιμαστεί πλήρως» είπε ο Γι στο Νέα Κίνα. «Σε όρους τόσο νομισματικών πολιτικών όσο και άλλων μηχανισμών προσαρμογής, η Κίνα θα λάβει πλήρως υπόψη της τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης τις οποίες εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες ξένων χωρών» πρόσθεσε.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της μεταποίησης στην Κίνα τον Φεβρουάριο ήταν ο ασθενέστερος των τελευταίων πέντε μηνών, κάτι που κατέδειξε ότι η ανάκαμψη της δραστηριότητας της κινεζικής βιομηχανίας εξασθένισε στον πιο βραδύ ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top