Μπερλουσκόνι: Αποσύρομαι εάν δεχτεί να είναι υποψήφιος ο Μόντι

Κάλεσμα σε Μόντι να ηγηθεί της κεντροδεξιάς

Την πιθανότητα να μην θέσει τελικώς υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές εξετάζει ο Iταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε περίπτωση που ο τεχνοκράτης απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ηγηθεί ενός κεντροδεξιού συνασπισμού.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που επέστρεψε στην πολιτική θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για τις επικείμενες εκλογές, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Μάριο Μόντι για υποταγή στη Γερμανία και για τα οικονομικά μέτρα που όπως σημείωνε έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

«Θέλετε μια απάντηση για χθες το απόγευμα, σήμερα το πρωί, το μεσημέρι ή σήμερα το απόγευμα;»... Με αυτό το ευφυολόγημα απάντησε ο Μπερλουσκόνι στην ερώτηση που δέχθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Μπρούνο Βέσπα για το εάν θα είναι υποψήφιος για έκτη φορά για την πρωθυπουργία.

«Πολύ συχνά ακούω για βήματα που κάνω μπροστά ή πίσω σαν να είναι αποτ��λεσμα ασυνάρτητης σκέψης, όμως εγώ ήμουν πάντα συνεπής στη ζωή μου ως επιχειρηματίας και πολιτικός» συνέχισε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας κατά την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου στη Ρώμη, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η Corriere della Sera.

Ο Καβαλιέρε εξήγησε ότι «από αγάπη για την πατρίδα» και με τη σκέψη ότι ο Πιερφερντινάντο Καζίνι του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου θα επέστρεφε στο κεντροδεξιό μέτωπο αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω και να ορίσει γενικό γραμματέα του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) τον Αντζελίνο Αλφάνο.

Όμως, ο Καζίνι συνέχισε να μιλά με την Αριστερά, το κίνητρο δεν υπήρχε πια και έτσι, κατά τα λεγόμενά του, ο Μπερλουσκόνι αποδέχτηκε τις παρακλήσεις για την επάνοδό του.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι τόνιζε ότι «η διακοπή των μεταρρυθμίσεων είναι χειρότερη από το να μην γίνουν» καθόλου, κάνοντας μία έμμεση πλην σαφή αναφορά στο πρόγραμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υπόσχεται ότι θα αλλάξει εκ βάθρων την πολιτική λιτότητας σε περίπτωση που επανεκλεγεί το 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top