Μητέρα δώρισε το ήπαρ στην κόρη της - Νέα μεταμόσχευση από ζώντα δότη

Η 21χρονη έπασχε από κίρρωση ήπατος λόγω ινοκυστικής νόσου

Μεταμόσχευση

Στο νοσοκομείο «Λαϊκό» πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στη χώρα μας. Υπεύθυνος για την σπουδαία επέμβαση ήταν ο καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικάς Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Ηπατος του Λαϊκού, κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος αλλά και η επιστημονική του ομάδα. 

Ειδικότερα, η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και όπως μεταδίδει το ygeiamou.gr, δότρια και λήπτρια αναρρώνουν ομαλά στο Λαϊκό. 

Πατέρας έδωσε ζωή στην 23χρονη κόρη του με μεταμόσχευση ήπατος

Μεταμόσχευση από ζώντα δότη: Μητέρα δώρισε τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην 21χρονη κόρη της

Ειδικότερα, μία μητέρα 42 ετών δώρισε τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην 21 ετών κόρη της, η οποία πάσχει από κίρρωση ήπατος λόγω ινοκυστικής νόσου από την ηλικία των 4 μηνών.  

Το 21χρονο κορίτσι ήταν ασυμπτωματικό στους πνεύμονες μέχρι τα 15 του χρόνια. Μετά διαγνώστηκε η κίρρωση ήπατος, ενώ η πνευμονική της λειτουργία επιβαρύνθηκε μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό.

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη που έγινε στις αρχές του 2024 έκανε τη 42χρονη μητέρα να ερευνήσει την περίπτωση σε βάθος για να βρει λύσει για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης της. Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα και αφού τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, δρομολογήθηκε η μεταμόσχευση. 

Θρήνος στη Φλώρινα: Η ιστορία του 16χρονου που χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Όλα πήγαν πολύ καλά, ενώ τώρα μητέρα και κόρη αναρρώνουν.

«Πολλοί προσήλθαν εκτός εφημερίας, προκειμένου να λειτουργήσει την περασμένη Παρασκευή μία επιπλέον χειρουργική αίθουσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εγκάρδια όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου, που συμμετείχε στην όλη διαδικασία. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους συναδέλφους χειρουργούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, ηπατολόγους, αιματολόγους και ακτινολόγους, τους νοσηλευτές του χειρουργείου, του αναισθησιολογικού τμήματος, της εντατικής και της πτέρυγας μεταμοσχεύσεων, τις συντονίστριες μεταμοσχεύσεων, το παραϊατρικό και τεχνολογικό προσωπικό και την Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τη σημαντική συμβολή καθενός από τη θέση του», λέει στο ygeiamou.gr ο καθηγητής, κ. Σωτηρόπουλος. 

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότα στις αρχές του 2024

Στις πρώτες ημέρες του 2024, ένας πατέρας από την Κρήτη χάρισε ζωή στην κόρη του για δεύτερη φορά μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση ήπατος! Η δύσκολη μεταμόσχευση έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Ελένη διαγνώστηκε με καρκίνο στο συκώτι πριν από έναν χρόνο. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, λίγο καιρό μετά, υποτροπίασε και ο γιατρός έκρινε αναγκαίο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, προκειμένου να σωθεί η ζωή της. Έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στους δύο γονείς και τελικά φάνηκε πως ο πατέρας ήταν συμβατός δότης.

Συγκλονίζει η 28χρονη που έκανε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων

Η επέμβαση στο Λαϊκό Νοσοκομείο ήταν πετυχημένη και η Ελένη πήρε ζωή από τον πατέρα της για δεύτερη φορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top