Από μία τρύπα στον φράχτη ξέφυγαν τα σκυλιά και κατασπάραξαν την 50χρονη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης των σκύλων

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέχρι θανάτου την 50χρονη μητέρα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης

Θρήνος για την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών που κατασπάραξαν σκυλιά

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το μεσημέρι, λίγη ώρα μετά το τραγικό περιστατικό και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα γίνει στη σορό της άτυχης γυναίκας. 

H 50χρονη γυναίκα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τα άγρια σκυλιά του γείτονά της όταν πήγε να πετάξει κάτι κλαδιά

H 50χρονη γυναίκα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τα άγρια σκυλιά του γείτονά της όταν πήγε να πετάξει κάτι κλαδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος δήλωσε σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν και είπε ότι είχε τα τρία σκυλιά για φύλακες του σπιτιού του. 

Θεσσαλονίκη: Η 50χρονη έκανε εργασίες στον κήπο όταν της επιτέθηκαν τα σκυλιά 

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 14:30. Τα τρία σκυλιά φέρεται να ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πλησίασαν την αυλή της γυναίκας, την ώρα που εκείνη έκανε εργασίες στον κήπο και της επιτέθηκαν όταν βγήκε να πετάξει κάτι κλαριά. 

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου 50χρονη γυναίκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, στον κήπο ήταν κι ένας κηπουρός που τη βοηθούσε στις εργασίες, όμως είχε προβλήματα ακοής και ομιλίας και δεν αντιλήφθηκε την επίθεση στην 50χρονη. 

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη ήταν άγρια

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη ήταν άγρια

Οι δυο γιοι της γυναίκας, 17 και 18 ετών, βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και, πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από τον πατέρα τους για ό,τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να βγουν έξω και να βρουν τη μητέρα τους σε νεκρή. 

Στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για την άτυχη 50χρονη. 

Θεσσαλονίκη: Η τρύπα από την οποία ξέφυγαν τα τρία σκυλιά

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έδειξε το σημείο, από όπου τα τρία άγρια σκυλιά ξέφυγαν από το σπίτι, όπου βρίσκονταν, βγήκαν στον δρόμο κι επιτέθηκαν στην γυναίκα. 

Η τρύπα από όπου βγήκαν τα τρία άγρια σκυλιά στον δρόμο

Η τρύπα από όπου βγήκαν τα τρία άγρια σκυλιά στον δρόμο

Ο συρμάτινος φράχτης γύρω από το οικόπεδο του 37χρονου είχε μια τρύπα, από την οποία τα τρία σκυλιά κατάφεραν να βγουν. 

Πάντως ο δικηγόρος του 37χρονου, υποστήριξε ότι τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την περίφραξη, όμως τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα και κατάφεραννα διαφύγουν.

Θεσσαλονίκη: «Τα σκυλιά είναι άγρια, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται»

Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν άγρια και στο παρελθόν είχε επιτεθεί και σε άλλους ανθρώπους. 

«Τα σκυλιά είναι δεσποζόμενα και άγρια καθ’ ομολογίαν των κατοίκων», είπε φίλη της 50χρονης. 

«Ήταν πάνω σε μια στάνη και ο 37χρονος τα έφερε εδώ γιατί το σπίτι είναι μόνο του κι έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν. Τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι, κι έτσι ξέφυγαν», πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, μιλώντας στο voria.gr σημείωσε ότι η 50χρονη ήταν μια γυναίκα της προσφοράς και δήλωσε σοκαρισμένος από τον θάνατό της. 

«Ήταν πρωτεργάτιδα σε συλλόγους και προστάτιδα της προσφοράς και της δοτικότητας. Άκουγε ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν σόμπα να ζεσταθούν ή ψυγείο για τα τρόφιμά τους και έτρεχε να τους τα βρει», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Η 50χρονη, που καταγόταν από την Ημαθία, ζούσε στην περιοχή για πάνω από 20 χρόνια, ενώ διατηρούσε βιβλιοπωλείο στο Ωραιόκαστρο. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν και ήταν μέτοχος σε βιομηχανία κατασκευής συστημάτων εξατμίσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραμούρτση, τα τρία μεγαλόσωμα, ημίαιμα σκυλιά που κατασπάραξαν την άτυχη γυναίκα, είχαν εκδηλώσει επιθετικές τάσεις και στο παρελθόν.

«Πριν από λίγο καιρό είχαμε πάει στο σημείο με κλιμάκιο του δήμου Ωραιοκάστρου για να αντικαταστήσουμε μία καμένη λάμπα έξω από το σπίτι που βρίσκονται τα τρία σκυλιά. Μόλις μας είδαν άρχισαν να γαβγίζουν και να γρυλίζουν ασταμάτητα, τόσο που φοβήθηκα και επέστρεψα στο αυτοκίνητο», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σπίτι στο οποίο φυλάσσονται τα τετράποδα «έχει μία παλιά περίφραξη με συρματόπλεγμα και μία σιδερένια πόρτα και σε αυτό μένει ένας άνδρας, σχετικά νεαρός σε ηλικία».

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τραγικό συμβάν

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-12-2023) στην περιοχή της Νεοχωρούδας, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, εισήλθαν σε αυλή οικίας 50χρονης ημεδαπής και της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ωραιοκάστρου ο ιδιοκτήτης των σκύλων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα».

Θεσσαλονίκη: Η τελευταία ανάρτηση της 50χρονης

Η 50χρονη γυναίκα ήταν ένας ιδιαίτερα κοινωνικός άνθρωπος που της άρεσε να προσφέρει και να βοηθά τους συνανθρώπους της, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην μικρή κοινωνία του Ωραιοκάστρου, και όχι μόνο.

Στην τελευταία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, μόλις λίγη ώρα πριν βρει τραγικό θάνατο, έγραψε:

«Τη ψυχή σου την ακούς;
Τής κάνεις τα χατίρια;
Ή προσπαθείς να την πείσεις ότι κάνει λάθος όταν εξανίσταται;
Ότι πρέπει να μείνει κι ας ουρλιάζει να την κάνει τρέχοντας;
Δεν παραμυθιάζεται η ψυχή. Μην την υποτιμάς...
Είναι η καθαρή σου αλήθεια. Άκουσέ την!»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top