Προφυλακιστέος ο «Δράκος των Εξαρχείων» - Τι είπε στην ανακρίτρια

Εμφανίστηκε και πάλι αμετανόητος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος «Δράκος των Εξαρχείων» μετά την απολογία του για τις επιθέσεις σε βάρος επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων κι ένα 13χρονο κορίτσι. 

«Δράκος των Εξαρχείων»: Και έβδομη γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο κατηγορούμενος ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτα. 

«Να πάμε σε έναν άλλον γαλαξία να ρωτήσουμε τι συνέβη με τις επιθέσεις», φέρεται να είπε κυνικά στην ανακρίτρια. 

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ούτε την ανακρίτρια, ούτε τον εισαγγελέα, οι οποίοι και αποφάσισαν την προφυλάκισή του. 

Δράκος των Εξαρχείων: «Είχα ορμές κι ήθελα να πάω με γυναίκα»

Ο 23χρονος από τη Συρία τις τελευταίες μέρες είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκε σε επτά γυναίκες τις οποίες προσπάθησε να βιάσει. 

Τελικά συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος και αποδείχθηκε ότι ήταν γνωστός των αρχών. 

Κυνική ομολογία του «δράκου» των Εξαρχείων: «Όταν βγω θα το ξανακάνω»

Όπως έγινε γνωστό είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού και είχε αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και να μένει στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα. 

Ο 23χρονος δεν τήρησε κανέναν από τους περιοριστικούς όρους, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τον αναζήτησε και κανείς από τις αρχές. 

«Δράκος» Εξαρχείων: Παραβίασε περιοριστικούς όρους και ουδείς ασχολήθηκε!  

Μάλιστα μετά τη σύλληψή του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε ορμές και ήθελε να πάει με γυναίκα και πως αν βγει θα το ξανακάνει. 

«Δράκος Εξαρχείων»: Η ανακοίνωση της εισαγγελίας για την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους

 Αναφορικά με την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την αντικατάσταση προσωρινής κράτησης αλλοδαπού υπηκόου, κατηγορουμένου για την πράξη της απόπειρας βιασμού, που συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, με περιοριστικούς όρους το Εφετείο Αθηνών, διευκρινίζειτα εξής: 

  • Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκησε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση  που η αποδιδόμενη κατηγορία «αφορά σε εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη». 
  • Στην υπόθεση που αναφέρονται τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου καθώς και τα ειδησεογραφικά μέσα, ο αλλοδαπός υπήκοος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, το πλαίσιο ποινής της οποίας προσδιορίζεται για το δικαστήριο από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 42 παρ. 1, 83 και 336 παρ. 1), όπως ισχύει από 1.7.2019 (Ν. 4619/2019), μεταξύ ποινής φυλάκισης δύο ετών (κατώτερη ποινή) και ποινής κάθειρξης οκτώ ετών (ανώτερη ποινή). 
  • Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο Εφετών κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους. 
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top