Κύκλωμα διακινούσε πλαστά έργα τέχνης έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!    

Συλλήψεις πέντε ατόμων γνωστών στους εικαστικούς κύκλους 

Μία απίστευτη υπόθεση διακίνησης πλαστών έργων τέχνης, έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων. Ανάμεσά τους, πατέρας και γιός, γνωστοί στους εικαστικούς κύκλους της χώρας μας. 

Τις πληροφορίες για το πώς τους έπιασαν, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  η Τασούλα Παπανικολάου. 

Πλαστά έργα τέχνης διακινούσε κύκλωμα

Πλαστά έργα τέχνης διακινούσε κύκλωμα 

Όπως ανέφερε, τους έπιασαν στην Σόφια της Βουλγαρίας, τη στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν σε Ελβετό τραπεζίτη πίνακα του Αμερικανού ζωγράφου Τζάκσον Πόλοκ, αντί   του χρηματικού ποσού των  12.000.000 ευρώ!  

Καβάλα: Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και ύψωσε τη βουλγάρικη

Ο πίνακας ήταν πλαστός, ενώ οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, από την Ελλάδα, διατείνονταν ότι ήταν γνήσιος  και  ότι τον είχαν στην κατοχή τους, καθώς η μητέρα ισχυριζόταν ότι ήταν απόγονος του Τσαουσέσκου .

Για τη συγκεκριμένη πώληση μάλιστα έγινε και συμβόλαιο σε Βούλγαρο δικηγόρο. Οι αρχές όμως δεν περιορίστηκαν σε έρευνα μόνο στη Σόφια αλλά και στην Ελλάδα, όπου εντόπισαν 10 επιπλέον πίνακες. 

Συλλήψεις για πλαστά έργα τέχνης που διακινούσε κύκλωμα

Συλλήψεις για πλαστά έργα τέχνης που διακινούσε κύκλωμα

Κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος είναι οι δύο Έλληνες, πατέρας και γιος. Η δημοσιογράφος του Star επικοινώνησε με ανθρώπους που τους γνωρίζουν και μας είπαν ότι είναι γνωστοί  σε συλλέκτες, όχι με καλό όνομα.

Η δράση τους ξεκινά  τουλάχιστον από το 2014 και είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή σε ποιους οίκους δημοπρασιών έχουν δώσει πίνακες αλλά και σε ποιους συλλέκτες . Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου  Εγκλήματος στην Κρήτη, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top