Συγκλονιστικές ιστορίες υιοθετημένων παιδιών που αναζητούν τους γονείς τους

Ρεπορτάζ γι' αυτούς που ψάχνουν τις ρίζες τους

Συγκλονιστικές ιστορίες υιοθετημένων παιδιών που αναζητούν τους γονείς τους / Αλήθειες με τη Ζήνα

Παιδιά που εκτιμάται ότι υιοθετήθηκαν παράνομα τα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του '50 και του '60, αναζητούν ως ενήλικες πια, τις ρίζες τους, με συμπαραστάτη το «Σχέδιο Ευτυχία».

Συγκλονιστική στιγμή: Μητέρα και γιος αγκαλιάζονται μετά από 42 χρόνια!

Δημιουργός του «Σχεδίου Ευτυχία» είναι η κ. Λίντα Τρότερ ή Ευτυχία Νούλα, όπως είναι το ελληνικό της όνομα, η οποία κατάφερε μετά από σχεδόν 60 χρόνια να βρει τη βιολογική της μητέρα στη Ναύπακτο.

.Συγκλονιστικές ιστορίες υιοθετημένων παιδιών

Η κ. Ευτυχία Νούλα κατάφερε μετά από σχεδόν 60 χρόνια να βρει τη βιολογική της μητέρα / Αλήθειες με τη Ζήνα

«Υιοθετήθηκα από εξαιρετικούς ανθρώπους στην Αμερική, αλλά όταν έφυγαν από τη ζωή ένιωσα μόνη. Έτσι αποφάσισα να ψάξω τους βιολογικούς μου γονείς» περιγράφει η κ. Νούλα στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Οι θετοί μου γονείς μού είχαν πει ότι η μητέρα μου πέθανε στη γέννα και έτσι δεν περίμενα να βρω κανέναν. Βρήκα τη βιολογική μου μητέρα πριν από έξι χρόνια. Την είδα πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Αγκαλιαστήκαμε και κλάψαμε. Νιώσαμε ότι είμαστε οικογένεια.

Χανιά: Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Ο Στίβεν και η Λίζμπεθ μεγάλωσαν από τους Αμερικανούς θετούς γονείς τους σαν να ήταν αδέρφια. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Συγκλονιστικές ιστορίες υιοθετημένων παιδιών

Ο Στίβεν και η Λίζμπεθ μεγάλωσαν από τους Αμερικανούς θετούς γονείς τους σαν να ήταν αδέρφια, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα / Αλήθειες με τη Ζήνα

Ο Στίιβεν έχει βρει ήδη τις ρίζες του και τον βιολογικό του πατέρα, ενώ η Λίζμπεθ ελπίζει ότι βρίσκεται κοντά στο να γνωρίσει τη βιολογική της μητέρα.

«Χάρη στο «Σχέδιο Ευτυχία» έχω βρει την οικογένεια από την πλευρά της μητέρας μου καθώς και τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Επειδή είμαι άνθρωπος της πίστης, θεωρώ ότι έβαλε ο Θεός το χέρι του και βοήθησε να βρω την οικογένεια μου» είπε στην κάμερα της εκπομπής ο Στίβεν.

Γιορτή της Μητέρας: Διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μαμάδες μέσω υιοθεσίας

Συγκονιστική είναι και η ιστορία της κ. Ντενίζ που έψαχνε την οικογένειά της 40 ολόκληρα χρόνια.

Συγκλονιστικές ιστορίες υιοθετημένων παιδιών

Η Ντενίζ έψαχνε την οικογένειά της 40 ολόκληρα χρόνια / Αλήθειες με τη Ζήνα

«Ήμουν 7 χρονών όταν οι γονείς μου μού είπαν ότι είμαι από την Ελλάδα και από εκείνη την ηλικία αποφάσισα ότι θελω να είμαι Ελληνίδα. Πήγα στην ελληνική κοινότητα της περιοχής και βαφτίστηκα Χριστιανή Ορόδοξη, ενώ βοηθούσα και στην κοινωνική κουζίνα. Μετέπειτα έκανα ελληνικό γάμο και πήγαινα τα παιδιά μου στην εκκλησία» λέει η κ. Ντενίζ.

Παρόλα αυτά, πάντα ένιωθε ότι «κάτι λείπει» και τελικά μέσω του «Εftychia Project» κατάφερε να βρει βιολογική της αδερφή στην Ελλάδα, την οποία όμως δυστυχώς έχασε πριν από δύο χρόνια. «Ανακάλυψα ότι έχω πολλά ανίψια. Έχω πέντε αδερφούς και αδερφές».

Δύο έμπειροι σε θέματα ερευνών δημοσιογράφοι, ο Κώστας Χαρδαβέλας και ο Χρήστος Βασιλόπουλος, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για την προσπάθεια του «Εftychia Project», τονίζοντας ότι παίρνει τη σκυτάλη στην προσπάθεια αναζήτησης των βιολογικών συγγενών πολλών ανθρώπων.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top