Πέθανε ο Ακριβός Τσολάκης

Κορυφαίος ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων

Tι είχε πρι πριν από ένα χρόνο ο Ακριβός Τσολάκης για το αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα που στοίχισε τη ζωή σε 132 ανθρώπους - Βίντεο αρχείου Open

Σε ηλικία 93 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο αντισμήναρχος ε.α. Ακριβός Τσολάκης, ο κορυφαίος διερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων διεθνώς. 

Γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη και το 1950 αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων. Από την ΕΒΑ αποστρατεύθηκε το 1965 με το βαθμό του αντισμηνάρχου.

O Ακριβός Τσολάκης ήταν ο κορυφαίος διερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων - Eurokinissi

O Ακριβός Τσολάκης ήταν ο κορυφαίος διερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων - Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολεμική Αεροπορία υπηρέτησε σε Μοίρες Διώξεως Ελικοφόρων και Αεριωθουμένων, στο Σμήνος Κορέας, στην πρεσβεία Βελιγραδίου ως αεροπορικός ακόλουθος και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Οι ηθικές αμοιβές που του απονεμήθηκαν περιλαμβάνουν τον Σταυρό του Γεωργίου, τον Χρυσούν Σταυρόν του Φοίνικος και τον Πολεμικό Σταυρό.

Ο Ακριβός Τσολάκης, με τα φτερά της Ολυμπιακής Αεροπορίας πέταξε με όλους τους τύπους αεροπλάνων. Ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πτήσεων της Ο.Α, μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 1990.

Το 2001 θεσπίστηκε η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων και ο Ακριβός Τσολάκης έγινε ο πρώτος διευθυντής της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top