Πέθανε ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

Σε ηλικία 86 ετών

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς / Βίντεο Mega

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο δικηγόρος - εργατολόγος, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο Γιώργος Ρωμανιός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σπάσει πρόσφατα το ισχύο  του, είχε υποβληθεί σε χειρουργείου όμως λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δεν τα κατάφερε.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.

 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Ρωμανιάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς ήταν τέως Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Διετέλεσε επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης - Ερευνητική πληροφορική Α.Ε. (από το 2008 έως το 2011).

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (Ατζέντα 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού.

Είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων κλπ της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Είχε διατελέσει επίσης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Ακόμα, ήταν συγγραφέας αριθμού εργασιών και αρθρογράφος έγκριτων εφημερίδων, ενώ είχε ειδικευθεί σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top