Έρχονται οι πρώτες ουσιαστικές αλλαγές στο ΕΣΥ

Παρακολούθηση των φαρμάκων σε έλλειψη σε πραγματικό χρόνο

Θέμα χρόνου είναι να γίνουν οι πρώτες ουσιαστικές αλλαγές στο ΕΣΥ, καθώς έρχεται ενιαία λίστα χειρουργείων που θα δώσει μια πραγματική εικόνα στον αριθμό των χειρουργείων που έχουν μείνει πίσω.


Φαρμακεία: Αγώνας Δρόμου Για Την Εκτέλεση Των Συνταγών - Video

Το τεράστιο πρόβλημα για όσους θέλουν να κάνουν ένα χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι ότι μπαίνουν σε μία τεράστια λίστα αναμονής. Παράλληλα, επισκέπτονται πολλά νοσοκομεία με αποτέλεσμα να είναι στα μητρώο των νοσοκομείων διπλά εγγεγραμμένοι. 
Αναγκαστικά, επειδή δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο χειρουργείο, πάνε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και πληρώνουν, όμως τα ονόματά τους παραμένουν εγγεγραμμένα στις λίστες. Αυτή τη στιγμή σε πολλά νοσοκομεία έχουμε τεράστιες λίστες που έμειναν πίσω και λόγω κορωνοϊού όμως κάποιες από αυτές τις λίστες δεν είναι και αληθείς. 

Αναδιαμορφώνεται πλήρως το ΕΚΑΒ - Έρχονται ριζικές αλλαγές σε πέντε άξονες

Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο θα έχει ένα online σύστημα, μία δηλαδή πλατφόρμα που θα διασυνδέει όλα τα νοσοκομεία.

Έτσι η κάθε κλινική θα μπορεί να βλέπει τα πιθανά κενά που έχουν τα αντίστοιχα τμήματα των νοσοκομείων και να κατευθύνει τον πολίτη εκεί.

Παράλληλα η εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου θα βλέπει την πορεία του σε πραγματικό χρόνο.

Όπως επεσήμανε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παπακωστοπούλου το τι θεωρούμε εμείς ελλείψεις με το τι θεωρεί ο ΕΟΦ, έχει διαφορά. Έτσι λοιπόν θα διασυνδεθούν όλες αυτές οι υπηρεσίες και οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν «ποιο φάρμακο είναι σε έλλειψη» και μ’ ένα application στο κινητό μας να βλέπουμε και εμείς αν το φάρμακο που ψάχνουμε είναι σε έλλειψη ή μη. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top