Έβρος: Για 10η μέρα μαίνεται η φωτιά - Φόβοι μην επεκταθεί προς το Σουφλί

Αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Λευκίμμης και της Αλεξανδρούπολης

Για 10η μέρα ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο - βίντεο ΕΡΤ

Για 10η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο. Οι αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Λευκίμμης και της Αλεξανδρούπολης δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Έβρος: Οι έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΥΠ για εμπρησμούς

Οι φωτιές σε Δαδιά και Αλεξανδρούπολη τείνουν να ενωθούν δημιουργώντας μια μεγάλη περίμετρο που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η φωτιά κινείται προς τις περιοχές Κοτρωνιά, Τρεις Βρύσες, Κασσιτερά Ροδόπης, Κίρκη. Το χειρότερο σενάριο θα είναι η φωτιά να μπει στον μικρό πυρήνα της Δαδιάς προς το Σουφλί, καθώς υπάρχουν φόβοι λόγω της αλλαγής της φοράς των ανέμων.

Το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη/ Eurokinissi Bερβερίδης Βασίλης

Το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη/ Eurokinissi Bερβερίδης Βασίλης

Για τη φωτιά στον Έβρο επιχειρούν 474 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα.

Σήμερα στην περιοχή θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικράτειας, Μάκη Βορίδη. Θα συνοδεύεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Φωτιά Έβρος: «H μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Το υπουργικό κλιμάκιο θα συνοδέψουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδης, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης. Παρών θα είναι και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, με καταγωγή από τον Έβρο.

Μαζί τους θα είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Σμυρλής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top