Εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης: Κίνδυνος να σταματήσει η διεξαγωγή τους  

Πολλές Περιφέρειες φαίνεται να μην έχουν ακόμα προμηθευτεί τον εξοπλισμό

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να δώσουν θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης είναι πολλοί υποψήφιοι οδηγοί. Το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε νέα εγκύκλιο με την οποία προειδοποιεί τις Περιφέρειες ότι αν δεν έχουν προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι εξετάσεις δε θα γίνουν. 

Δίπλωμα οδήγησης: Προχωρά η διαδικασία για κάμερες στις εξετάσεις  

Τι περιλαμβάνει αυτός ο εξοπλισμός; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star δεν πρόκειται για σπάνιο και δυσεύρετο εξοπλισμό αλλά για…  μια φωτογραφική μηχανή, κάρτες μνήμης, μια οθόνη  για να γίνεται  αντιπαραβολή στοιχείων και να επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι άλλος στα χαρτιά και άλλος που δίνει εξετάσεις για σήματα, όπως και μια συσκευή ανίχνευσης επικοινωνίας για να μην έχει ο εξεταζόμενος κρυμμένο κινητό και του «σφυράνε»  τις απαντήσεις. 

Νομοσχέδια με μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς στο Υπουργικό Συμβούλιο

Για αυτούς τους λόγους χιλιάδες οδηγοί κινδυνεύουν να  χάσουν τις εξετάσεις, αφού αρκετές Περιφέρειες φαίνεται να μην έχουν ακόμα προμηθευτεί τον εξοπλισμό. 

Gov.gr Wallet: Όλη η διαδικασία για βάλετε ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

Η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε ότι από 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία και  χωρίς να εξασφαλιστεί η διαφάνεια  οι εξετάσεις δε θα γίνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη  δοθεί παράταση για να προμηθευτούν τον εξοπλισμό,  όμως κάποιοι μάλλον χρονοτρίβησαν.  Γιατί: Οι πληροφορίες του Star λένε ότι πάλι η ελληνική γραφειοκρατία κάνει το θαύμα της. Ορισμένες περιφέρειες ισχυρίζονται  ότι δεν υπάρχει ο ανάλογος κωδικός στον προϋπολογισμό τους και για αυτό δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα κονδύλια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top