Gov.gr Wallet: Όλη η διαδικασία για βάλετε ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

Πάνω από 60.000 πολίτες ήδη κατέβασαν το app

Διαθέσιμο από σήμερα είναι το Gov.gr Wallet στα app stores των λογισμικών iOS και Android, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν τα ψηφιακά αντίγραφα της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης.

Σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται τα «κατέβασμα» της εφαρμογής ανά λήγοντα αριθμό ΑΦΜ. Έτσι, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 μπορούν κατεβάσουν την εφαρμογή τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. Αύριο θα μπορούν όσα λήγουν σε 3 κ.ο.κ. μέχρι εν τέλει να επιτραπεί ελεύθερα σε όλα τα ΑΦΜ.

Gov.gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό σας

Ήδη, πάνω από 60.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Όλη η διαδικασία για βάλετε ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

Οι πολίτες κατεβάζουν την εφαρμογή από το wallet.gov.gr (ή τα app stores) και κάνουν login μέσω TaxisNet ή κωδικών web banking και στη συνέχεια με επιβεβαιωτικό SMS.

Gov.gr Wallet: Ψηφιακό δίπλωμα και ταυτότητα – Όλες οι πληροφορίες

Έτσι, ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:

-    είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr,

-    είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό).

Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου.

Gov.Gr Wallet

Οι πολίτες κατεβάζουν την εφαρμογή από το wallet.gov.gr (ή τα app stores) και κάνουν login μέσω TaxisNet ή κωδικών web banking

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής.

Πώς αποθηκεύετε αντιγράφο

Αφού εισέλθει στο περιβάλλον της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί με ελάχιστα «κλικ» να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησής του.

Gov.gr wallet

O πολίτης μπορεί με ελάχιστα «κλικ» να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησής του

Αφού επιλέξει ποιο έγγραφο θέλει να εκδώσει, κατόπιν λαμβάνει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password), τον οποίο και εισάγει στην εφαρμογή.

Μεταβίβαση αυτοκινήτου με ένα κλικ: Παρουσιάστηκε η υπηρεσία MyAuto

Αμέσως μετά, το έγγραφο δημιουργείται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού τηλεφώνου.

Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου για κάθε νέα έκδοση αντιγράφου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top