Φωτιά Μέγαρα: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Κανδήλι

Επικίνδυνη αναζωπύρωση στην περιοχή - Μήνυμα από το 112

Μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει εδώ και μία ώρα της φωτιάς στην περιοχή Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών κοντά στη Μάνδρα και το Όρος Πατέρας. 

Φωτιά: Νέα αναζωπύρωση σε Δερβενοχώρια και Νέα Πέραμο - Κινδυνεύουν σπίτια

Εικόνα από δορυφόρο της NASA που δείχνει τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Λουτράκι

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 και καλούνται να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή προς Μέγαρα.

Λέκκας: «Κίνδυνος ερημοποίησης της Αττικής από τις συνεχείς πυρκαγιές»

Νωρίτερα, σημειώθηκε αναζωπύρωση στη Μάνδρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελετάκι, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει κατασκήνωση και να απομακρυνθούν τα παιδιά.

Φωτιά: Νέο μέτωπο από τα Γεράνεια προς Μέγαρα και Κινέτα!

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και κοντά στην Οινόη, στον επαρχιακό δρόμο Οινόης - Μαγούλας. Στο σημείο έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα για ενίσχυση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η εν λόγω φωτιά στα Μέγαρα εκτείνεται 4 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από τη Νέα Πέραμο. Πρόκειται για το μέτωπο της κορυφογραμμής Τρικερίου, το οποίο κατεβαίνει

«Πάμε, θα καούμε» - Συγκλονιστική διάσωση σε εργοστάσιο ξυλείας

Από τις 12:00 και μετά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στην περιοχή και γι' αυτό οι Αρχές με μπουλντόζες κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες, ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κρατικής μηχανής για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων. 

«Χθες βράδυ οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας κι όλη η κρατική μηχανή έδωσαν μια τεράστια μάχη με τις φλόγες. Αυτή η τεράστια προσπάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες για το επόμενο χρονικό διάστημα και παρακαλώ πολύ όλους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού σώματος. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δε νοείται αμέλεια, δε νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, δε νοείται θερμική εργασία. Παρακαλώ πολύ όλους να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε.  

Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα

Η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και συγκεκριμένα από το χωριό Πάνοκτο. Χθες, κατέβηκε προς τα χωριά Πουρνάρι, Παλαιοχώρι και Αγία Σωτήρα, τα οποία εκκενώθηκαν χθες.

Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα

Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα

Αργά χθες βράδυ και σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους σε  Νέα Πέραμο και  Μέγαρα. Το μήνυμα από το 112 εστάλη κατά κύριο λόγο, για τους πυκνούς καπνούς που κατεύθυναν οι άνεμοι σε αυτές τις περιοχές.

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μεταξύ αυτών των δύο περιοχών, βρίσκεται η εθνική οδός, μια «φυσική» αντιπυρική ζώνη. Οι αρχές ήθελαν επίσης, το σημείο αυτό να είναι «καθαρό», έτσι ώστε αν η φωτιά κατέβαινε τόσο χαμηλά, να μην υπήρχαν πολίτες καθοδόν, όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Μπούσιος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top