Η τεχνητή νοημοσύνη στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού!

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο παγκόσμιο Συνέδριο της Ρόδου

Στη Ρόδο από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί το «21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Mαστού και την Υγεία του Μαστού». Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ιατρών μαστολόγων αποτελεί πλέον η τεχνητή νοημοσύνη.

Στη Ρόδο το παγκόσμιο Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού

«Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ιατρών μαστολόγων αποτελεί πλέον η τεχνητή νοημοσύνη. Η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με το λογισμικό της τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί στην πιο λεπτομερή διαγνωστική απεικόνιση της μαστογραφίας, βελτιώνοντας το ποσοστό και τον χρόνο ανίχνευσης της νόσου, αναγνωρίζοντας και τις πιο μικρές αλλοιώσεις με τον βαθμό επικινδυνότητας τους. Έτσι περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα λανθασμένης διάγνωσης από την μία πλευρά, καθώς και η ταλαιπωρία των ασθενών με τις περιττές επανεξετάσεις και την οικονομική τους αφαίμαξη από την άλλη».

Την επισήμανση αυτή κάνει η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Καθηγήτρια, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος, Πρόεδρος του «21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τον Καρκίνο του Mαστού και την Υγεία του Μαστού» (21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare), που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Μαΐου 2023 στη Ρόδο.

Η τεχνητή νοημοσύνη στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο παγκόσμιο Συνέδριο της Ρόδου από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2023 / Φωτογραφία Unsplash

Το Παγκόσμιο αυτό Συνέδριο Μαστολογίας το οποίο είναι η κεντρική διοργάνωση της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας είναι ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα το οποίο θα παρακολουθήσουν δια ζώσης σύνεδροι διαφόρων ειδικοτήτων, που ασχολούνται με τον μαστό, ερχόμενοι και σε επαφή με 109 προσκεκλημένους κορυφαίους επιστήμονες ως ομιλητές από όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Βρέθηκαν κύτταρα που «σκοτώνουν» το μελάνωμα και τον καρκίνο του μαστού

Όπως τονίζει η κ. Μουζάκα, σήμερα 1 στις 8 γυναίκες εμφανίζει καρκίνο του μαστού, ενώ η νόσος αποτελεί τη 2η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι το 2025 θα διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού περίπου 2,2 εκατομμύρια γυναίκες, με τη θνησιμότητα κάθε χρόνο να είναι 21,5 ανά 100.000 γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το 2020 είχαμε περισσότερα από 7.770 νέα περιστατικά.

Καρκίνος του μαστού: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Συνέδριο της Ρόδου

Εκτός όμως από τις τελευταίες εξελίξεις για τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της μαστολογίας, στο συνέδριο θα αναλυθούν από έγκριτους επιστήμονες από όλο τον κόσμο όλα τα φλέγοντα ζητήματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, καθώς και οι νέες πρακτικές για την προάσπιση της υγείας του μαστού.

Άξιο προσοχής είναι το θέμα που συνδυάζεται με την Πλαστική Χειρουργική και αφορά τη διεθνή παγκόσμια κατάσταση και το μέλλον της Ογκοπλαστικής Χειρουργικής -όπως δηλώνει η Νεκταρία Λαμπρινάκη, Γεν. Γραμ. του Συνεδρίου, Πλαστικός Χειρουργός- αφού είναι γνωστά τα ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζονται μετά την αφαίρεση του μαστού.

Καρκίνος του Μαστού: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις!

Επίσης όπως αναφέρει ο Βασίλειος Μπαρμπούνης, Παθολόγος - Ογκολόγος και Ταμίας του Συνεδρίου, θα γίνει διεξοδική παρουσίαση στη σημασία των συζευγμένων μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ακόμη στο συνέδριο αφού πρώτα συζητηθεί, θα γίνει στη συνέχεια και ηλεκτρονική ψηφοφορία των συμμετεχόντων, για το εάν επιτέλους η μαστολογία θα πρέπει να αναγνωριστεί ως ειδικότητα, ώστε να μην ασχολούνται πλέον με τον μαστό «βαπτισμένοι μαστολόγοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top