Καρκίνος του μαστού: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Συνέδριο της Ρόδου

Από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2023

Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού

Αφιερωμένο στην πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι το πολυαναμενόμενο «21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού» που διοργανώνεται στη Ρόδο από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2023.

Βρέθηκαν κύτταρα που «σκοτώνουν» το μελάνωμα και τον καρκίνο του μαστού

Το παγκόσμιο συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Μαστολογίας. Η αρχική πρόβλεψη ήταν να πραγματοποιηθεί το 2020, ωστόσο, λόγω της πανδημίας το συνέδριο πήρε παράταση και θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο τον Μάιο.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου η  Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ο λόγος για τον οποίο το συνέδριο πραγματοποιείται το 2023, είναι τα πολλαπλά επιστημονικά και κοινωνικά οφέλη από τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου τέτοιου διαμετρήματος με τη φυσική παρουσία έγκριτων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Τζιλ Μπάιντεν: Συγκινεί το μήνυμά της για τον καρκίνο του μαστού

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναλυθούν από τους επιστήμονες τα φλέγοντα ζητήματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού και οι νέες ιατρικές πρακτικές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Αεροπορίας κ. Βασίλης Ραμφίδης, υπογράμμισε ότι το Συνέδριο της Ρόδου είναι ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης περίπου 2.000 σύνεδροι διαφόρων ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Καρκίνος του Μαστού: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις!

Ο κ. Ραμφίδης, επισήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για το Συνέδριο και αυτό θα αποτελέσει τιμή για την χώρα μας.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top