ΕΟΔΥ: 169 θάνατοι από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα- 135 διασωληνωμένοι

Δύο σοβαρά κρούσματα γρίπης το ίδιο διάστημα

Όσα είπε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στο Star για τις ιώσεις

Μείωση παρουσιάζει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, την εβδομάδα 23- 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Πότε θα μειωθούν τα περιστατικά γρίπης και ιώσεων - Τι λένε οι ειδικοί

Ακόμη, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση. O αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 135. Καταγράφηκαν 169 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη.

ΕΟΔΥ: Στους 168 οι νεκροί από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα

Σχετικά με την υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον. Το ποσοστό της υπο-παραλλαγής BQ.1.1 αυξήθηκε σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές της ΒΑ.5

Συχνότερη υπο-παραλλαγή της BA.2 παραμένει η BA.2.75 (Κένταυρος) με ποσοστό 46%, η υπο-παραλλαγή CH.1.1 (Όρθρος) αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 27% των στελεχών ΒΑ.2, ενώ ακολουθεί η υπο-παραλλαγή XBB με ποσοστό 13%.

«Έχουν εμφανιστεί τέσσερις ιοί ταυτόχρονα » - Τι συστήνουν οι γιατροί

Η υπο-παραλλαγή XBB.1.5 (Κράκεν) έχει ανιχνευτεί σε 30 συνολικά δείγματα.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 3 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Καταγράφηκαν δύο νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, που αφορούσαν νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 257 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 252 (98%) ήταν στελέχη τύπου Α και τα 5 (2%) ήταν στελέχη τύπου Β. Από τα 251 στελέχη τύπου Α, 241 (96%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 10 (4%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top