Ηθοποιοί και καλλιτέχνες: 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Φεβρουαρίου

Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1/2

Βίντεο από ΕΡΤ στις 27/12/22 για τις διαμαρτυρίες ηθοποιών και συλλογικοτήτων 

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν ηθοποιοί και καλλιτέχνες, την Πέμπτη και την Παρασκευή 1η και 2 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.  Παράλληλα, πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Εικόνα από την πορεία καλλιτεχνών στο υπ.Πολιτισμού- φωτογραφία Eurokinissi

Εικόνα από την πορεία καλλιτεχνών στο υπ.Πολιτισμού- φωτογραφία Eurokinissi

Ηθοποιοί, καλλιτέχνες και φοιτητές σχολών υποκριτικής αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια λυκείου. 

Πορεία διαμαρτυρίας ηθοποιών στο Υπουργείο Πολιτισμού

Ο καλλιτεχνικός κόσμος είχε προχωρήσει σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις τις προηγούμενες εβδομάδες.

Διαμαρτυρία ηθοποιών στο Υπ. Πολιτισμού - Δείτε εικόνες και βίντεο

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε με πολύ ενδιαφέρον για τα αιτήματά τους.

Συνάντηση ΠτΔ με εκπροσώπους της Π.Ο.Θ.Α- φωτογραφία Eurokinissi

Συνάντηση ΠτΔ με εκπροσώπους της Π.Ο.Θ.Α- φωτογραφία Eurokinissi

«Στο άγονο περιβάλλον το οποίο διαμορφώνει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΘΑ κηρύσσουμε 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τις θέσεις μας σε σχέση με τη δυσμενή κατάσταση των καλλιτεχνικών σπουδών και την επαγγελματική μας υποβάθμισή, η οποία μεθοδεύεται μέσω του ΠΔ 85 του 2022» αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top