Ποινική δίωξη στον Δημητρά για εγκληματική οργάνωση

Το ίδιο και ο Τόμι Όλσεν ιδρυτής της Aegean Boat Report

Παλαιότερο ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το μεταναστευτικό. 

Για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών διώκεται από την εισαγγελία της Κω ο Παναγιώτης Δημητράς, διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).

Βίντεο ντοκουμέντο: Τους έστειλαν στον θάνατο με 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Δίωξη επίσης ασκήθηκε και στον Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report. Και στους δύο έχουν ασκηθεί κατηγορίες για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου»

Να θυμίσουμε οτι πρόσφατα η Aegean Boat Report είχε αναδημοσιεύσει fake news της Άγκυρας, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu καθώς και τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναδημοσίευση της Aegean Boat Report επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας. 

«Η μη κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία ερμήνευσε τον οπλισμό ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ως πρόκληση. H Αθήνα λέει ψέματα» έγραφε η Yeni Akit. «Η Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία αποκάλυψε τα γεγονότα. 

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στα στενά του Καφηρέα – 59 αγνοούμενοι

Η ΜΚΟ έστειλε μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του:«Ο οπλισμός των νησιών του Αιγαίου είναι πρόκληση και η Τουρκία έχει δίκιο για τους πρόσφυγες» σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, με τίτλο: «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκαιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top