Google: «Σεισμός τώρα» - Ειδοποίησε πριν τον σεισμό στην Εύβοια στα κινητά!

Η εφαρμογή και πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί στη συσκευή μας  

Ειδοποίηση Σεισμού από Google: Video -  Φωτογραφίες: AP Photo/Richard Vogel, R. Saxon, twitter  

Από την εφαρμογή «σεισμός τώρα» της Google  ειδοποιήθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα για την επερχόμενη δόνηση κάτοικοι της περιοχής,  λίγο πριν τον πρόσφατο σεισμό στην Εύβοια!    

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός στην Αττική

Πρόκειται για το νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google που ενεργοποιήθηκε και στη χώρα μας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android, πριν ακόμα γίνουν αισθητά τα «κύματα» της σεισμικής δόνησης. 
Συγκεκριμένα η Google έστειλε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις, δίνοντας μάλιστα συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού στην Εύβοια.

Η ειδοποίηση της Google σε κινητά για σεισμό

Η ειδοποίηση της Google σε κινητά για σεισμό (AP Photo/Richard Vogel)
 

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, στην εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020. 

Η παρουσίαση της εφαρμογής ειδοποίησης για σεισμούς

Η παρουσίαση της εφαρμογής ειδοποίησης για σεισμούς (AP Photo/Reed Saxon)

Στόχος μέσω της ειδοποίησης  έστω και  δευτερόλεπτα πριν τη σεισμική δόνηση τα οποία μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, να προλάβουν οι πολίτες να προστατευθούν  (π.χ. να μπουν κάτω από τραπέζι).   

Σεισμός alert: Η εφαρμογή για συσκευές

Σεισμός alert: Η εφαρμογή για συσκευές ( (AP Photo/Reed Saxon)

Πώς λειτουργεί το σύστημα ειδοποίησης επερχόμενου σεισμού 

Η εφαρμογή της Google αξιοποιεί τον αισθητήρα επιτάχυνσης που υπάρχει σε αρκετά smartphones και όταν σταλούν αρκετά σήματα που «ανιχνεύουν» δόνηση στον ειδικό server της Google (κατά τρόπο παρόμοιο που ανιχνεύεται η φόρτος κυκλοφορίας στους δρόμους στο Google Maps) από συγκεκριμένη τοποθεσία του σήματος, ο server συνδυάζει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως επέρχεται σεισμός.


Για να λειτουργήσει πάντως η εφαρμογή σε συγκεκριμένο κινητό θα πρέπει ο κάτοχός του να την έχει «κατεβάσει» και την έχει ενεργοποιήσει.  

To app για ειδοποποίηση σεισμού

 To app για ειδοποποίηση σεισμού  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top