Πλησιάζει η κακοκαιρία «Fobos»: Πότε έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 18/11

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Fobos» που έρχεται από την Κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να «χτυπήσει» και την Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σαββατοκύριακο

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η κακοκαιρία «Fobos», ονομασία που δόθηκε από την ομάδα της Κεντρικής Μεσογείου, θα επηρεάσει σημαντικά τα βορειοδυτικά Βαλκάνια (την περιοχή Μαυροβουνίου) το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Κεντρική Μεσόγειο κινούνται ανατολικά - βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΔ Βαλκάνια και μερικώς την χώρα μας με βροχές και καταιγίδες. «Το σύστημα Fobos θα επηρεάσει σημαντικά το Montenegro», επισημαίνει ο κ. Κολυδάς.

Κακοκαιρία «Fobos»: Πότε έρχεται στη χώρα μας και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Την Παρασκευή ο καιρός θα τσουλήσει ομαλά σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, ενώ στα δυτικά, το ανατολικό Αιαγείο και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να ενταθούν το βράδυ στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

καιρός Παρασκευή 18/11

Φωτογραφία kolidas.eu

Το Σάββατο θα υπάρξει ύφεση των καιρικών φαινομένων στη χώρα μας στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και θα εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, καθώς και σποραδικές καταιγίδες.

κακοκαιρία Fobos

Φωτογραφία kolidas.eu

Την Κυριακή, στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κυρίως στα βορειοδυτικά, πιθανώς να είναι ισχυρά.

Καιρός Κυριακή 20/11

Φωτογραφία kolidas.eu
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top