Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας - Το προφίλ των εμπλεκομένων

Εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες βρέθηκαν στην κατοχή τους

Νέα υπόθεση με υλικό παιδικής πορνογραφίας και τέσσερις εμπλεκόμενους απασχολεί τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. H υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από «σάρωση» στο διαδίκτυο, όπως έγινε και στην περίπτωση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Αποκάλυψη Star: Ο συγγραφέας περιέγραφε απόπειρα βιασμού σε βιβλίο του

Το σύστημα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και στην περίπτωση του πασίγνωστου συγγραφέα παιδικών βιβλίων, χτύπησε «κόκκινο» οταν εντόπισε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στην Αττική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το περίφημο «child protection System» έδειξε οτι οι χρήστες των συγκεκριμένων υπολογιστών «κατέβαζαν» μεγάλο αριθμό βίντεο και φωτογραφιών με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί είχαν τα πλήρη στοιχεία των δυο αντρών.

Πρόκειται για 

  • έναν 35χρονο, άνεργο απο την Νέα Σμύρνη και 
  • έναν 38χρονο ιδιωτικό υπάλληλο απο την Κηφισιά.

Παιδική πορνογραφία

Νέα υπόθεση παιδική πορνογραφία

Από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών προέκυψε οτι το υλικό το οποίο αρέσκονταν να βλέπουν είναι βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά, ακόμα και κάτω των 12 ετών. Από το ίδιο σάρωμα στο διαδίκτυο προέκυψαν και άλλα δυο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας. 

Συνολικά οι αρχές βρήκαν

  • 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων
  • εναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 23 σκληρους δίσκους και
  • ενα usb.

Ο 35χρονος και ο 38χρονος παραπέμθηκαν στον ανακριτή, ενώ για τα άλλα δυο άτομα σχηματιστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας παραμένει προφυλακισμένος την ώρα που το... ξεσκόνισμα του υπολογιστή του ειναι ακόμα σε εξέλιξη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
 

 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top