Κρήτη: Στο εδώλιο πρώην δήμαρχος για τους τέσσερις θανάτους στον Γεροπόταμο

Είχε ξεκληριστεί ολόκληρη οικογένεια

Τα θύματα της τραγωδίας στον Γεροπόταμο

Στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, κι η αρμόδια, κατά το κατηγορητήριο, αντιδήμαρχος για την τραγωδία που είχε σημειωθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στον ποταμό Γεροπόταμο. 

Το βράδυ εκείνης της μέρας ισχυρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή. Το φουσκωμένο ποτάμι παρέσυρε και «κατάπιε» το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη, ο σύζυγός της, Κώστας Γιανναράκης, η μητέρα της, Μαρία και η αδελφή της, Μαριλένα. 

Δραματική κατάληξη στην Κρήτη: Πνίγηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι

Η οικογένεια είχε παραβρεθεί σε ένα γαμήλιο γλέντι κι επιστρέφοντας από τη Μεσσαρά στο Ηράκλειο βρήκαν τραγικό θάνατο. 

Μεσαρά νεκρή

Η 30χρονη που πνίγηκε στη Μεσαρά Κρήτης - φωτογραφία: Facebook

Οι κατηγορούμενοι παραπέπονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Με βάση το κατηγορητήριο, τους αποδίδεται ότι  «από αμέλεια τους, ήτοι από  έλλειψη  προσοχής, την οποία είχαν υποχρέωση και μπορούσαν να καταβάλλουν, δεν προέβλεψαν το αποτέλεσμα των πράξεων και παραλείψεων τους και δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τη σήμανση και τη φύλαξη του σημείου, μολονότι είχαν εκ των ιδιοτήτων τους ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διερχόμενων οδηγών».

Σύζυγος νεκρής Μεσαρά

Ο σύζυγος της 30χρονης που επέβαινε στο αυτοκίνητο - φωτογραφία: Facebook

Αυτή είναι η οικογένεια που αγνοείται στην Κρήτη- Δυσκολεύουν οι έρευνες

Ειδικότερα, αν και ήταν αρμόδιοι για τη συντήρηση, τον καθαρισμό, την εκτέλεση και επίβλεψη των εργασιών σήμανσης και σηματοδότησης του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «αγροτικός» και ως εκ τούτου υπεύθυνος για τις προαναφερόμενες εργασίες είναι ο δήμος Φαιστού, οι κατηγορούμενοι, κατά την ημέρα του συμβάντος που σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν προχώρησαν στον αποκλεισμό της διέλευσης των οχημάτων από το σημείο, ούτε και τοποθέτησαν σχετική σήμανση επικινδυνότητας του σημείου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η αποφυγή δημιουργίας κινδύνου ή ζημιών σε τρίτα πρόσωπα.
Έτσι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τον ποταμό Γεροπόταμο από το συγκεκριμένο σημείο όπου διασταυρωνόταν η συγκεκριμένη αγροτική-δημοτική οδός με το ποτάμι-χείμαρρο (Ιρλανδική διάβαση). 

Η αδελφή της 30χρονης - φωτογραφία: Facebook

Μόλις οι μπροστινοί τροχοί ήρθαν σε επαφή με το νερό και πριν η οδηγός αντιληφθεί το βάθος του νερού και την ορμητικότητα του, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο άρχισε να γλιστρά, πέφτοντας στο κενό δεξιά σε σχέση με την πορεία της. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν όλοι οι επιβαίνοντες και να πνιγούν.

Στη μέση η μητέρα της 30χρονης - φωτογραφία: Facebook

Η δίκη, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" έχει προσδιοριστεί για τις 6 Οκτωβρίου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Γιώργος Κοκοσάλης, σε επικοινωνία με το Cretalive.gr εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη για τη δικαίωση της μνήμης  των τεσσάρων ψυχών που χάθηκαν άδικα στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου, βυθίζοντας στο πένθος και στην οδύνη τις οικογένειες τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top