Έβρος: Καταδίωξη σκληρών διακινητών μεταναστών δίπλα στους πολίτες

Στο στόχαστρο των αρχών συγκεκριμένες ΜΚΟ με ύποπτο ρόλο

Συντριπτικό χτύπημα στους διακινητές φαίνεται ότι έχουν καταφέρει οι συνοριοφύλακες στον Έβρο παρά τις αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών από την Τουρκία. Όπως αποκαλύπτει το Star οι δουλέμποροι προσπαθούν να περάσουν μετανάστες  από άλλα σημεία της χώρας, ενώ στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις με ύποπτο ρόλο.   

Σε βίντεο ντοκουμέντο ένας διακινητής στοιβάζει τους μετανάστες σε μαύρο αυτοκίνητο και τους λέει να κάνουν γρήγορα. Είναι πάνω τον Έβρο, τυλιγμένοι με κουβέρτες. Άντρες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μπαίνουν στα οχήματα των Τούρκων  δουλέμπορων για να οδηγηθούν στην Θεσσαλονίκη.

Μηταράκης στο Star: Αποφασισμένη η Ελλάδα να προστατέψει τα σύνορά της

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές. Οι συνοριοφύλακες με όλες τις δυνάμεις τους καταδίωξαν. Τα περιπολικά πέρασαν στο αντίθετο ρεύμα για να προφυλάξουν τους Έλληνες οδηγούς και να ακινητοποιήσουν τους δουλέμπορους που αδιαφορούν για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. 

Δυο ακόμα διακινητές συνελήφθησαν. Οι συνοριοφύλακες του Έβρου έχουν μετατρέψει σε φρούριο το ποτάμι.

Γι’ αυτό οι δουλέμποροι επιχειρούν τώρα, όπως αποκαλύπτει το Star, να περάσουν μετανάστες από την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Επειδή όμως η ελληνική αστυνομία τους χαλάει τα σχέδια, δεν προπληρώνονται όπως παλιά. Μόλις φτάσουν οι μετανάστες στην Θεσσαλονίκη η την Αθήνα τραβάνε βίντεο με το κινητό τους και λένε ότι είναι ασφαλείς. Τότε, οι συγγενείς τους δίνουν τα χρήματα.

Μάλιστα, οι μετανάστες λένε ότι πληρώνουν περισσότερα τώρα για να φτάσουν στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν «ανοίγει» τον Έβρο: Έντονες μεταναστευτικές ροές και συλλήψεις

Στο στόχαστρο του υπουργείου προστασίας του πολίτη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, κάποιες από τις οποίες διαδραματίζουν έναν περίεργο ρόλο. Πιθανότατα, λένε οι αρχές, είναι σε συνεννόηση με τους διακινητές και ενημερώνουν που βρίσκονται μετανάστες και σε ποια ακριβώς ώρα θα μετακινηθούν. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top