Πάτρα: Τουλάχιστον δέκα λεπτά νεκρή η Μαλένα πριν τη βρουν οι γιατροί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε να τους ειδοποιήσει

Γιατρός που κλήθηκε να κάνει ανάνηψη στη Μαλένα κατέθεσε στις αρχές ότι το παιδί ήταν νεκρό τουλάχιστον για δέκα λεπτά πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποιήσει τους γιατρούς. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αναμένονται νέες συλλήψεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Δεν έχουν τέλος τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Πάτρα: Αποκαλυπτικοί διάλογοι Ρούλας - Μάνου για τη σπιτονοικοκυρά

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega, η κατάθεση ενός γιατρού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Πρόκειται για τον γιατρό που έκανε ανάνηψη στη Μαλένα, όταν το παιδί έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 και είχε προσπαθήσει να επαναφέρει και τη Τζωρτζίνα στην ζωή τον Ιανουάριο του 2022. 

Πάτρα: Ο ανατριχιαστικός διάλογος Ρούλας - Τζωρτζίνας για τον Μάνο

Όπως κατέθεσε, κλήθηκε από το νοσοκομείο να σπεύσει εκεί για να προχωρήσει σε διαδικασία ανάνηψης στη μικρή Μαλένα. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ανακρίτρια χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να φτάσει στο νοσοκομείο, όμως όταν έφτασε εκεί το παιδί ήταν ήδη νεκρό για περίπου 20 λεπτά. 

Εκτίμησε μάλιστα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε περίπου δέκα λεπτά να ενημερώσει τους γιατρούς για τον θάνατο του παιδιού. 

Γρ. Λέων: Η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν, η κεταμίνη ήταν το ύστατο φονικό όπλο

Υποστήριξε πως η Μαλένα είχε πληγές στο σώμα της, τις λεγόμενες υποστάσεις, που είναι δείγμα μεγάλης καθυστέρησης να ενημερωθούν οι γιατροί. 

Όσον αφορά στην απουσία ρινικού οξυγόνου από τη μικρή Τζωρτζίνα, την οποία αποκάλυψε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε ότι είχε αφαιρέσει το οξυγόνο από το παιδί γιατί έκανε σπασμωδικές κινήσεις. 

Πάτρα: Έρχονται νέες συλλήψεις

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Mega, προέβλεψε νέες συλλήψεις, όταν ανακοινωθούν τα συμπεράσματα για τους άλλους δύο θανάτους, της Μαλένας και της Ίριδας. 

«Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, τα σημάδια είναι σαφή και οδήγησαν σε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε.

Πάτρα: Τον Ιούνιο το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα

«Όλα αυτά που γίνονται τώρα, θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει» συνέχισε και προέβλεψε ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια θα φέρει νέες συλλήψεις.

«Όλα γίνονται βήμα προς βήμα, και δεν πρέπει να γίνουν λάθη. Στο τέλος της υπόθεσης αυτής ήρθε να προστεθεί και το θέμα της σπιτονοικοκυράς. Έχουν μαζευτεί πολλά ήδη γι’ αυτό το ζευγάρι. Θα πρέπει να βρούμε ενόχους, και να τους παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ. ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Η Τζωρτζίνα είχε επεισόδια και στο σπίτι - Η Ρούλα δεν το είπε σε γιατρό

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε τέλος και στο ιατροδικαστικό πόρισμα που επιβεβαιώνει πως η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη δολοφονήθηκε από την κεταμίνη που της χορηγήθηκε.

«Τότε που είχε ανοίξει ο τάφος για την ανάσυρση του τάμπλετ θα έπρεπε να ληφθούν τρίχες, και αν χρειαζόταν ακόμα και ο βηματοδότης, προκειμένου ο κάθε ιατροδικαστής να έχει μία πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε εάν είχε γίνει χρήση ουσιών στο παρελθόν. Θα ήταν καλύτερο για το ίδιο το παιδί που βασανίστηκε εν ζωή να το ταλαιπωρήσουμε και μετά θάνατον», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top