Συγκλονίζει ο γιος του Αντώνη Συκάρη: «Eίναι σαν να το ζούμε από την αρχή!»

Τι είπε στο star.gr για τον επαναπατρισμό της σορού του ορειβάτη

Τι είχε πει ο γιος του Αντώνη Συκάρη μετά την είδηση του θανάτου του - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Έναν μηνά μετά τον τραγικό χαμό του Αντώνη Συκάρη, ανασύρθηκε τελικά η σορός του από τα Ιμαλάια. Ο Έλληνας ορειβάτης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στις 12 Απριλίου, σε υψόμετρο περίπου 7.400 μέτρων.

Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε μετά από έναν μήνα η σορός του από τα Ιμαλάια

Ωστόσο, το δράμα της οικογένειάς του θα πάρει παράταση έως και τρεις εβδομάδες. Παρόλο που το άψυχο κορμί του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη έφτασε στο Κατμαντού, οι διαδικασίες επαναπατρισμού του μπορεί να διαρκέσουν πολλές ημέρες ακόμα.

Αντώνης Συκάρης]

Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει η σύζυγός του - «Ήταν το καλύτερο τέλος...»

«Μας ζητάνε κάποια χαρτιά, είμαστε πια στο Κατμαντού και πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες του επαναπατρισμού, όπου αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες, δυστυχώς», είπε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο γιος του Αντώνη Συκάρη, Γιάννης.

Τις τελευταίες μέρες που ξεκίνησε και πάλι η προσπάθεια περισυλλογής είναι σαν να το ξαναδούμε από την αρχή και θα το ξαναζήσουμε από την αρχή,όταν φτάσει στην Ελλάδα η σορός του. 

Συγκινεί ο γιος του Αντώνη Συκάρη: «Ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί»

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του Έλληνα ορειβάτη μέχρι την Kathmandu του Nepal και από εκεί θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σορού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της σελίδας του κορυφαίου ορειβάτη στο Facebook.

«Δε γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι η σορός, πιστεύω όμως ότι θα είναι αλώβητος λόγω του ψύχους, ενώ τώρα θα μπει και σε αντίστοιχα ψυγεία. Από βδομάδα περιμένουμε να έχουμε νεότερα», πρόσθεσε ο Γιάννης Συκάρης.

Αντώνης Συκάρης: Ο τραγικός θάνατος λίγο μετά αφ΄ότου άγγιξε την κορυφή

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης, απεβίωσε όταν κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Περίπου σε ύψος 7.400 μέτρων, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και τελικά υπέκυψε.

Ο Ελληνας ορειβάτης, ο οποίος είχε τεράστια πείρα, έφτασε στις 11 Απριλίου στην κορυφή του βουνού ύψους 8.167μ. και μάλιστα μέσω των social media, είχε γνωστοποιήσει την επιτυχία του. 

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, ώρα Νεπάλ 12:50, βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή - Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα, θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο "πα" είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου, που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!», είχε γράψει χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top