Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στο δικαστήριο με χειροπέδες πισθάγκωνα

«Να φας ισόβια», του φώναξαν - Διεκόπη η δίκη για τις 12 Απριλίου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στο δικαστήριο/ Βίντεο: star.gr

H δίκη για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο εδώλιο κάθησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο σύζυγος της Καρολάιν είχε ομολογήσει ότι τη σκότωσε στον ύπνο της και έλεγε ψέματα σε όλους για 37 μέρες. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη 12 Απριλίου. 

Λίγο πριν τις 08:30 έφτασε στα δικαστήρια, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μάλιστα, ένα πολίτης του φώναξε: «Να φας ισόβια». 

Καρολάιν Κράουτς

Η Καρολάιν δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου 2021 στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά

Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τελέστηκε στις 11 Μαΐου του 2021 μέσα στη μονοκατοικία του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να έπνιξε την 20χρονη σύζυγό του. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε μία ολόκληρη «ληστεία» μέσα στο σπίτι: Δέθηκε χειροπόδαρα, έβαλε ταινία στο στόμα του, ενώ τοποθέτησε την 11 μηνών κόρη του πάνω στο άψυχο σώμα της Καρολάιν. Μάλιστα, ο πιλότος φέρεται να σκότωσε και το σκυλάκι της ενώ το κρέμασε από τα κάγκελα του σπιτιού προκειμένου να «πείσει» για τη σκληρότητα των ανύπαρκτων ληστών. 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στο δικαστήριο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κοιτά κατάματα την κάμερα λίγο πριν δικαστεί/ Φωτογραφία: eurokinissi

Η Καρολάιν είχε έναν αργό «αγωνιώδη» θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στον λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της. Η ιατροδικαστική έκθεση έχει καταλήξει πως η Καρολάιν κοιμόταν επί πολλή ώρα όταν τη σκότωσε ο άντρας της. Ωστόσο, αυτός θα παρουσιάσει διαφορετικά τα πράγματα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στο δικαστήριο/ Φωτογραφία: star.gr

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα και δύο κακουργήματα: 

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου
  • Ψευδής καταγγελία στις αρχές
  • Ψευδής κατάθεση κατ΄εξακολούθηση

Τι θα υποστριξεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη δίκη 

Η βασική θέση του 34χρονου γυναικοκτόνου στα δικαστήρια θα είναι πως δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο της Καρολάιν, αλλά έδρασε «εν βρασμώ ψυχής». Πρόκειται να προτείνει πέντε μάρτυρες, εκ των οποίων ένας ψυχίατρος και ένας ιατροδικαστής. Όλοι θα πουν ότι η Καρολάιν είχε ξεσπάσματα θυμού και ο κατηγοούμενος θα δηλώσει πως ένα από αυτά τον οδήγησε να βγει εκτός εαυτού και να προβεί στην αποτρόπαια πράξη. 

Πατέρας Καρολάιν: «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τη νυφίτσα»

Για τη σημερινή δίκη, αναμένεται πως ο δικηγόρος του Μπάμπη θα ζητήσει αναβολή. 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στο δικαστήριο/ Φωτογραφία: star.gr

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στο δικαστήριο/ Φωτογραφία: star.gr

Στο δικαστήριο θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιμέλεια της δίχρονης εγγονής τους Λυδίας. Η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, θα βρεθεί στα δικαστήρια, ενώ ο πατέρας της θα είναι πίσω στην Αλόννησο, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει, λόγω προβλήματος υγείας.

Εναντίον του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα καταθέσουν φίλοι, γείτονες αλλά και η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top