Γρεβενά: Ποιοι ήταν οι τρεις εργαζόμενοι που σκοτώθηκαν από την έκρηξη

Η εταιρία επιβεβαίωσε τον τραγικό θάνατό τους

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι φόβοι ότι οι τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά είναι νεκροί μετά από ισχυτή έκρηξη επιβεβαιώθηκαν από την αρμόδια εταιρία, ΕΛΤΕΚ.

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γρεβενά - έκρηξη σε εργοστάσιο

Εικόνα από το σημείο της τραγωδίας - Eurokinissi

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως», επισημαίνεται.

Γρεβενά: Αυτοί είναι οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι

Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν τρεις εργαζομένους. Πρόκειται για έναν 46χρονο από τον Πολύμυλο Κοζάνης, έναν 33χρονο από τα Γρεβενά και έναν 36χρονο με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών.

Γρεβενά - νεκρός εργαζόμενος 1

Γρεβενά - νεκρός εργαζόμενος 2

Γρεβενά: Πώς έγινε η ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο

Ήταν περίπου 8:15 το πρωί στη Δευτέρας, όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ένιωσαν τη γη και τα σπίτια τους να ταρακουνιούνται, όπως έναν ισχυρό σεισμό και έκαναν λόγο για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Γρεβενά - έκρηξη σε εργοστάσιο

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκλήθηκαν ζημιές σε μεγάλη απόσταση - Eurokinissi

Τυχερός στάθηκε ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει τη βάρδιά του και ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top