Μαριούπολη: Η δραματική έκκληση της συζύγου του Έλληνα πρόξενου

Απεγκλωβίστηκε ο διπλωμάτης - Θα διανυκτερεύσει κοντά στη Ζαπορίζια

Απεγκλωβίστηκε από τη Μαριούπολη ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης. Η επιχείρηση ξεκίνησε κάτω από άκρα μυστικότητα και πριν από λίγη ώρα το κομβόι των αυτοκινήτων έφτασε σε ασφαλές σημείο. Ανακουφισμένος πλέον ο ίδιος και η οικογένεια του, με την οποία επικοινώνησε, περιμένουν πως και πως να ανταμώσουν ξανά.  

Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός του Έλληνα Πρόξενου στη Μαριούπολη

Η σύζυγος του Έλληνας πρόξενου απηύθυνε δραματική έκκληση, λίγες ώρες πριν μάθει ότι ο Μανώλης Ανδρουλάκης παίρνει τον δρόμο της επιστροφής: «Σας παρακαλώ σώστε τις ζωές τους. Όσο περισσότερο μένουν εκεί τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν. Η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για την ζωή τους κάθε στιγμή».

Κουρασμένο αλλά γεμάτο ανακούφιση τον άκουσε στο τηλέφωνο ο πατέρας του, Γιώργος, για λίγο που κατάφερε να μιλήσει μαζί του μετά από τρεις μέρες. 

«Βρίσκονται 16 χλμ έξω από την πόλη δεν ξέρω αν είναι η Ζαπορίζια αυτή, αν είναι κάποια άλλη ενδιάμεση. Πάντως έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν εκεί και αύριο να συνεχίσουν. Είναι ασφαλής πόλη και βρίσκονται στον Ουκρανικό τομέα, συνοδεύονται από τμήμα της αστυνομίας και του στρατού. Είναι τρία λεωφορεία μέσα στα οποία είναι ο Μανώλης, οι άνθρωποι του ΟΑΣΕ, οικογένειες. Αν ξεκινήσουν αύριο το πρωί προς τα δυτικά εκτιμώ ότι μέσα στην ημέρα θα πλησιάσουν τα σύνορα».

Ουκρανία: Ο πατέρας του εγκλωβισμένου Έλληνα Πρόξενου μιλά στο Star

Ο 7 μηνών γιος του πρόξενου είναι μαζί με τον παππού του και ο Έλληνας διπλωμάτης ανυπομονεί να τον σφίξει στην αγκαλιά του.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο μοναδικός ευρωπαίος διπλωμάτης στη Μαριούπολη,  μαζί με περίπου 100 άτομα ήταν εγκλωβισμένος στο υπόγειο καταφύγιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

«Βρισκόταν στο καταφύγιο εδώ και δυο εβδομάδες χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τρόφιμα, χωρίς επικοινωνία» δήλωσε η σύζυγός του. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top