Καιρός: Νέα κακοκαιρία «εξπρές» έρχεται την Κυριακή

Καλύτερη η εικόνα του καιρού το Σάββατο

Αίθριος θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σάββατο, όμως από την Κυριακή αναμένεται νέα κακοκαιρία «εξπρές». 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη σήμερα οι συνθήκες θα είναι καλές με σχετικά υψηλές θερμοκρασίας και βόρειους ανέμους που θα πνέουν στα νότια – νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός, με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και τους βοριάδες να δίνουν τη θέση τους σε μέτριους νοτιάδες, προκαλώντας μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. 

Από την Κυριακή όμως ο καιρός χαλάει ξανά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως της χώρας και με ισχυρούς βοριάδες. 

Αναμένεται επίσης πτώση της θερμοκρασίας, όμως δε θα διαρκέσει πολύ, αφού του Αγίου Βαλεντίνου ο καιρός θα είναι και πάλι ήπιος. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη:

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-02-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά  ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-02-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 15-02-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top