Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος και χιόνια από την Αθήνα ως τα νησιά

Σε δύο φάσεις η επέλαση της κακοκαιρίας – Δε θα είναι συνηθισμένη

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Πότε θα χιονίσει στην Αττική - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» πλησιάζει και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως δε θα είναι κάτι συνηθισμένο. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρουν ραγδαία θα είναι η μεταβολή του καιρού από αύριο Παρασκευή, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη φάση της κακοκαιρίας που θα φέρει πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, την Αττική ακόμα και στα νησιά. 

Καιρός: Στον «πάγο» όλη η χώρα - Έρχονται χιόνια στην Αττική

Ένα δεύτερο κύμα, με βορειοανατολικό ρεύμα θα φέρει αέριες μάζες από τη Ρωσία και θα επηρεάσει την Ελλάδα από τη Δευτέρα το απόγευμα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη με εντονότερο ψύχος και χιόνια.

«Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα. Την ερχόμενη Κυριακή, 23/1/2022, το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο», σημείωσε, σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός - Πρόβλεψη Θ. Κολυδά: Χιόνια στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, με βάση τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία.

Μαρουσάκης: «Πολικό ψύχος φέρνει χιόνια στην Αθήνα

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε ότι πολικό ψύχος κατεβαίνει από τη Σκανδιναβία και θα φέρει έντονα φαινόμενα και χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν χιονοτρώσεις στα νησιά του Αιγαίου. 

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια στην Αθήνα – Στους -20℃ ο υδράργυρος

Βροχές αναμένονται κυρίως στα δυτικά της χώρας, με τον μετεωρολόγο να προειδοποιεί για ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα. Προς την Κυριακή, θα έχουμε χιόνια και σε περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και πλησίον της Αττικής.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, τα θερμότερα μπορεί να πέσουν από τους -12 έως και τους -18 βαθμούς στα βορειοδυτικά. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν και την επόμενη εβδομάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top