Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από την Παρασκευή - Στο «ψυγείο» η χώρα

Χιόνια αναμένονται και στην Αττική - Live η κίνηση του αεροχείμμαρου

H πρόβλεψη του καιρού για αύριο, Τετάρτη 19/1/22

Η ψυχρή «εισβολή» που αναμένεται από την Παρασκευή (21/1) θα βάλει «στην κατάψυξη» την χώρα για αρκετές μέρες, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ΕΜΥ.

Καιρός: Ξεκινά η νέα ψυχρή εισβολή - Έρχονται χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Ο καιρός θα επηρεαστεί έντονα από την ψυχρή αέρια μάζα που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, ενώ προβλέπονται χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και στην Αθήνα. 

Ο καιρός την Παρασκευή 21/1

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Καιρός: Νέες ψυχρές εισβολές φέρνουν χιόνια και στην Αττική

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός το Σάββατο 22/1

Το Σάββατο (22/1), στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα ανατολικά να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα  με την ΕΜΥ, την Κυριακή (23/1) και τη Δευτέρα (24/1) στα δυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top