Βόλος: Σύλληψη μητέρας - Δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο εδώ και μήνες

Δηλώνει κατά του εμβολίου - Πρώτη σύλληψη γονέα για τον συγκεκριμένο λόγο

Δεκάδες είναι οι οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα που στερούν τη μόρφωση από τα παιδιά τους, αφού επιλέγουν να μην τα στείλουν στο σχολείο με πρόφαση την πανδημία. Στον Βόλο έγινε η πρώτη σύλληψη γονέα. Μια νεαρή μητέρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, επειδή η κόρη της είχε μήνες να εμφανιστεί στην τάξη. 

Κρήτη: Στον εισαγγελέα αρνητές γονείς - «Δε θέλω να φορέσουν μάσκα»

Η γυναίκα μίλησε στο Star και τον Άρη Λάμπο για το συμβάν: «Το παιδί μου δεν είναι ότι δε θέλω να το στείλω στο σχολείο δεν είμαι αρνήτρια απλώς φοβάμαι με όλα αυτά που ακούω. Το παιδί έχει φοιτήσει κανονικά στις άλλες τάξεις. Δεν το έστειλα πέρυσι, είχε γίνει και το lockdown. Το έστειλα φέτος για λίγες μέρες αλλά μόλις άκουσα ότι αυξάνονται τα κρούσματα σταμάτησα  να την στέλνω γιατί φοβήθηκα».   

Εμβόλιο κορωνοϊός: 14χρονος με αρνητές γονείς απευθύνθηκε στον εισαγγελέα

Η νεαρή μητέρα  λέει στο Star ότι είχε από τον Οκτώβριο να στείλει το παιδί στο σχολείο, το οποίο έμεινε για  πολλούς μήνες φέτος και πέρυσι μακριά από την τάξη. Μάλιστα, η γυναίκα έχει άλλη μια κορούλα 5 ετών, την οποία επίσης δεν έχει στείλει στο νηπιαγωγείο.

«Κολλήσανε τα ανίψια μου, έχω ευπαθείς ομάδες. Αν είναι τόσο υποχρεωτικό θα τα στείλω στο σχολείο». Η μητέρα δηλώνει πως είναι κατά του εμβολίου και δεν το έχει κάνει. Μάλιστα, λέει πως αν υποχρεωθεί η ίδια θα το κάνει, αλλά τα παιδιά της δε θα τα εμβολιάσει. 

Φυλακή και πρόστιμο για τους γονείς αρνητές - Video

Το 11χρονο κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμφανίστηκε για αρκετό διάστημα στην τάξη του σε δημοτικό, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των εκπαιδευτικών. Με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελία Βόλου από τις 24 Δεκέμβριου είχε ζητήσει να διερευνηθούν συνολικά 17 περιπτώσεις μαθητών που δεν πήγαιναν σχολείο.

 Η 32χρονη μητέρα εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει εξηγήσεις και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί. 

Κρήτη: 31 παιδιά δεν πάνε στο σχολείο γιατί δεν τα αφήνουν οι γονείς τους

Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την Κρήτη 31 παιδιά συνολικά παραμένουν εκτός των σχολικών μονάδων. 

Έως δύο χρόνια φυλακή σε αρνητές γονείς που δεν πάνε τα παιδιά τους σχολείο

Στο Ηράκλειο ήδη οι εισαγγελικές αρχές έχουν ενημερωθεί για τις περιπτώσεις μαθητών που δεν εμφανίζονται στα σχολεία τους από την αρχή της χρονιάς και καλούν τους γονείς  για  εξηγήσεις. 

Ο νόμος προβλέπει μέχρι και δυο έτη φυλάκισης για αυτές τις περιπτώσεις. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top