Κρήτη: Στον εισαγγελέα αρνητές γονείς - «Δε θέλω να φορέσουν μάσκα»

Κηδεμόνες αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Σφίγγει ο κλοιός για τους γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επικαλούμενοι τα μέτρα για την πανδημία.

Στην Κρήτη, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στέλνει στον εισαγγελέα  φακέλους μαθητών που κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους επειδή οι κηδεμόνες τους απαγορεύουν να επιστρέψουν στα μαθήματα.  

Έως δύο χρόνια φυλακή σε αρνητές γονείς που δεν πάνε τα παιδιά τους σχολείο

Εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι δίνουν «μάχη» με τον χρόνο για να πείσουν αρνητές γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, πριν παρέμβει ο εισαγγελέας.

Σε δημοτικό του Αγίου Νικολάου Κρήτης δυο παιδιά στη δευτέρα και την τετάρτη δημοτικού κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους. Η μητέρα τους κλήθηκε από τη διεύθυνση αλλά αρνήθηκε να τα στείλει. Η ίδια ισχυρίζεται:

Δε θέλω να φορέσουν μάσκα τα παιδιά μου, γιατί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Θα σκεφτώ αν θα τα στείλω στο σχολείο. Δεν επιτρέπω να κάνουν self test ούτε το εμβόλιο. 

Σύμφωνα με την υπεύθυνη για θέματα Covid στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Λασιθίου, υπάρχουν δύο οικογένειες με τρία παιδιά. Η μια μητέρα το έστειλε τελικά το παιδί, αφού παρενέβη ο εισαγγελέας. Η άλλη ειναι αρνητική, αλλά τελειώνει ο χρόνος της.

Οι εισαγγελικές αρχές θα δώσουν περιθώριο λίγων ημέρων στους αρνητές γονείς και αν δε συμμορφωθούν θα εφαρμοστεί o νόμος που προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια, αφαίρεση επιμέλειας και χρηματικό πρόστιμο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top